ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ CNN Greece: Κοσμοσυρροή στις οργανωμένες πλαζ – Στιγμές χαλάρωσης με αυστηρούς κανόνες

Ρεπορτάζ CNN Greece: Κοσμοσυρροή στις οργανωμένες πλαζ – Στιγμές χαλάρωσης με αυστηρούς κανόνες
CNN Greece / Ευδοκία Μύτιλη

Στιγμές χαλάρωσης στις πλαζ της Αττικής αναζήτησαν σήμερα πολλοί Αθηναίοι, με αρκετό κόσμο να επιλέγει σήμερα κάποια οργανωμένη παραλία για να περάσει το ζεστό πρωινό.

Οι παραλίες έχουν το τελευταίο διάστημα την τιμητική τους, καθώς οι πολίτες επιλέγουν να περάσουν στις αμμουδιές τα Σαββατοκύριακά τους από τότε που επετράπησαν οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Σήμερα άνοιξαν εκ νέου και οι οργανωμένες πλαζ, που λειτουργούν και φέτος με πολύ αυστηρούς κανόνες.

Οι παράκτιοι δήμοι της Αττικής αλλά και επαγγελματίες είχαν ολοκληρώσει εγκαίρως τις απαραίτητες εργασίες για τη σημερινή πρεμιέρα, τοποθετώντας ξαπλώστρες και ομπρέλες σε μεγάλες αποστάσεις και προχωρώντας σε απολυμάνσεις.

Έτσι, από το πρωί η προσέλευση του κόσμου ήταν αυξημένη σε αρκετές οργανωμένες παραλίες του λεκανοπεδίου, όπως άλλωστε φαίνεται και σε φωτογραφίες του CNN Greece από το Αυλάκι.

Η συγκριμένη πλαζ μπορεί να φιλοξενήσει έως και 600 άτομα, ωστόσο λόγω περιορισμού για το επόμενο διάστημα θα μπορούν να προσέλθουν έως 400, λουόμενοι.

Ο πρόεδρος της Δημοτικής πλαζ Αυλακίου, δήλωσε στο CNN Greece τηρούνται ευλαβικά τα μέτρα προστασίας τόσο από το προσωπικό, όσο και από τους επισκέπτες.

Αρκετή ήταν και η κίνηση και σε παραλίες των νότιων προαστίων, κάτι που φαίνεται άλλωστε και από το κυκλοφοριακό κομφούζιο στους γύρω δρόμους.

Πώς λειτουργούν οι πλαζ

Οι οδηγίες που θα εφαρμοστούν και φέτος προβλέπονταν ήδη από πέρσι στη σχετική ΚΥΑ.

Έτσι, οι ομπρέλες θα έχουν απόσταση 4 μέτρων μεταξύ τους, ενώ σε κάθε ομπρέλα επιτρέπεται να κάθονται 2 άτομα, εκτός και εάν πρόκειται για οικογένεια.

Ακόμη, στις παραλίες έχουν τοποθετηθεί διάδρομοι, πάνω στους οποίους θα μπορούν να κινούνται οι λουόμενοι, ώστε να εξασφαλιστεί ότι θα τηρούνται οι μεταξύ τους αποστάσεις.

Παράλληλα, υπάρχει υποχρέωση για χρήση αντισηπτικών, καθώς και επισταμένης απολύμανσης πριν τη χρήση της ξαπλώστρας από λουόμενους.

Υποχρεωτικά θα είναι τα self test και οι μάσκες για τους εργαζόμενους, ενώ όπως και στα καταστήματα εστίασης δεν επιτρέπεται η μουσική.

Οι πολίτες για την μετάβασή τους στις οργανωμένες παραλίες θα πρέπει να στέλνουν SMS στο 13033, χρησιμοποιώντας τον κωδικό 6.

Σημειώνεται δε, πως οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων θα είναι συνεχείς και εντατικοί, προκειμένου να αποφευχθεί επιστροφή σε προηγούμενες εικόνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ