ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: «Βροχή» τα πρόστιμα στους παραβάτες - «Καμπάνες» σε μπαρ της Νέας Σμύρνης

Κορωνοϊός: «Βροχή» τα πρόστιμα στους παραβάτες - «Καμπάνες» σε μπαρ της Νέας Σμύρνης
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εκατοντάδες παραβάσεις κατέγραψαν και χθες, Σάββατο, οι Αρχές κατά τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Σ.ΕΠ.Ε., Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν χθες συνολικά 108.462 ελέγχους και κατέγραψαν 758 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 240.400 ευρώ, πραγματοποιήθηκε μία σύλληψη, ενώ πέντε επιχειρήσεις υποχρεώθηκαν σε αναστολή της λειτουργίας τους για 15 ημέρες. Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (90.901).

Οι κυριότερες παραβάσεις αφορούσαν μη χρήση μάσκας / μη τήρηση αποστάσεων, μη επίδειξη βεβαίωσης μετακίνησης/Επίδειξη μη νόμιμης βεβαίωσης μετακίνησης, μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου και διοργάνωση και συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις.

Νέα Σμύρνη

Επίσης, πρόστιμα για παράβαση ωραρίου, παράβαση της απαγόρευσης για μουσική και για συνωστισμό επεβλήθησαν χτες Σάββατο στην Νέα Σμύρνη από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.

Τόσο στην κεντρική Πλάτεία όσο και επί της Ελευθερίου Βενιζέλου η Αστυνομία επέβαλε πρόστιμο αλλά και αναστολή λειτουργίας για αρκετές ημέρες σε δύο επιχειρήσεις μπαρ-καφέ.

Πρόσφατα, περίοικοι είχαν διμαρτυρηθεί για συνωστισμό, παραβίαση του ωραρίου λειτουργίας και δυνατή μουσική από καταστήματα εστίασης στην περιοχή της Πλατείας και της κεντρικής λεωφόρου Ελ. Βενιζέλου.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ