ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Παρατείνεται το καθολικό lockdown στην Κάλυμνο λόγω αύξησης κρουσμάτων

Κορωνοϊός: Παρατείνεται το καθολικό lockdown στην Κάλυμνο λόγω αύξησης κρουσμάτων
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Την παράταση του καθολικού lockdown στην Κάλυμνο, το οποίο θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 17 Μαΐου, αποφάσισε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, λόγω επιδημιολογικής έξαρσης στο νησί.

Η παράταση των ήδη υφιστάμενων αυστηρών μέτρων περιορισμού αποφασίστηκε κατά την έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου.

Σε σχετική εισήγηση είχαν προβεί τα μέλη της Επιτροπής Επιδημιολόγων και ο δημάρχου Καλυμνίων, λαμβάνοντας υπόψιν τη συνεχιζόμενη ραγδαία εκδήλωση κρουσμάτων στο νησί.

Η εφαρμογή του καθολικού lockdown θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 17 Μαΐου και ώρα 06:00, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου Covid-19.

Συγκεκριμένα, παρατείνεται:

  • Η προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον των κατοίκων και η απαγόρευση κυκλοφορίας καθ’ όλο το 24ωρο, εξαιρουμένης της κίνησης με κατοικίδιο ζώο, ατομικά και πέριξ της μόνιμης κατοικίας (sms κωδικός 6) ή για λόγους υγείας (sms κωδικός 1) ή για λόγους τροφοδοσίας (sms κωδικός 2- και με εξαίρεση το διάστημα μεταξύ 18:00 και 06:00 της επόμενης) ή για λόγους εργασίας (για τις υπηρεσίες που μένουν ανοικτές και με τη σχετική βεβαίωση).
  • Επιτρέπεται η μετακίνηση των κατοίκων εκτός των γεωγραφικών ορίων της νήσου Καλύμνου για λόγους υγείας, πιστοποιούμενων από σχετικές βεβαιώσεις υγείας.
  • Επιτρέπεται η μετακίνηση προς τη νήσο Κάλυμνο μόνο των μόνιμων κατοίκων και του προσωπικού τροφοδοσίας οχημάτων επιδεικνύοντας τα σχετικά έγγραφα. Συγκεκριμένα στους μόνιμους κατοίκους και στο προσωπικό τροφοδοσίας οχημάτων που θα μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Πειραιά προς τη νήσο Κάλυμνο θα διενεργείται τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου SARS-CoV-2 (rapid) από υγειονομικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τη Λιμενική Αρχή και την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ