ΕΛΛΑΔΑ

«Έπεσε» η ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr

«Έπεσε» η ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr
INTIME

Προβλήματα στη σύνδεση παρουσιάστηκαν το βράδυ της Κυριακής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr, στην οποία δηλώνονται τα αποτελέσματα των self test που πραγματοποιούν μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Υπενθυμίζεται ότι από αύριο, Δευτέρα, 10 Μαϊου επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων. Ως εκ τούτου εκτιμάται ότι υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα στην πλατφόρμα, με αποτέλεσμα όσοι προσπαθούν, να μην μπορούν να συνδεθούν σε αυτή.

Υπενθυμίζεται πως τα self test αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την προσέλευση μαθητών, εκπαιδευτικών, διοικητικού και λοιπού προσωπικού στο σχολείο, τα οποία όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας, πρέπει να γίνονται πριν την έναρξη των μαθημάτων τη Δευτέρα και την Πέμπτη.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί κάνουν τα self-test στο σπίτι τους, ενώ συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ. Άρα το πρώτο τεστ μπορεί να γίνει σήμερα ή αύριο το πρωί.

Στη συνέχεια, δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr, στην οποία εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ