ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Γιαννάκος: Ζορίζεται το νοσοκομείο Μεσολογγίου λόγω πολλών κρουσμάτων

Κορωνοϊός - Γιαννάκος: Ζορίζεται το νοσοκομείο Μεσολογγίου λόγω πολλών κρουσμάτων
AP Photo/Thanassis Stavrakis

Την πίεση που υφίσταται το νοσοκομείο Μεσολογγίου, λόγω των πολλών κρουσμάτων κορωνοϊού, επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, τονίζοντας παράλληλα πως οι ασθενείς εξυπηρετούνται από ένα νοσοκομείο με ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα.

«Από τα γενικά στα τοπικά lockdown όπως στο Μεσολόγγι. Πράγματι υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού στη κοινότητα της εκεί περιοχής. Εάν γίνει σωστή ιχνηλάτηση από τον ΕΟΔΥ θα διαπιστωθούν οι αιτίες της διασποράς», σημειώνει ο κ. Γιαννάκος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, δεν είναι μόνο η επιβάρυνση από την αύξηση των προελεύσεων κρουσμάτων κορωνοϊού, αλλά και από την λειτουργία του νοσοκομείου ως εμβολιαστικό κέντρο. Μάλιστα, όπως λέει, τις τελευταίες ημέρες αυξήθηκαν οι εμβολιαστικές γραμμές από δύο σε οκτώ με αποτέλεσμα να απασχολείται πολύ περισσότερο προσωπικό και έτσι δεν επαρκεί για τη φροντίδα ασθενών με κορωνοϊό. Χθες και σήμερα στο νοσοκομείο σχηματίζονται αναμονές δεκάδων ατόμων με συμπτώματα ή επαφές με θετικά κρούσματα για να υποβληθούν σε μοριακό τεστ.

Το Νοσοκομείο ανέπτυξε δύο κλινικές των 10 κλινών η κάθε μία για νοσηλεία θετικών περιστατικών κορωνοϊού η μία και η άλλη για ύποπτα κρούσματα. Γέμισαν και οι δύο με θετικά περιστατικά και τώρα ψάχνουν χώρο για τα ύποπτα, συνεχίζει ο κ. Γιαννάκος.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ακόμα πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τους αναισθησιολόγους, αφού υπηρετούν μόνο δύο και τις μισές ημέρες το μήνα το νοσοκομείο είναι ακάλυπτο.

«Όταν χρειάζεται διασωλήνωση ασθενής με κορωνοϊό ή με άλλη πάθηση διακομίζεται σε Αγρίνιο ή Πάτρα. Όπως και όλα τα σοβαρά περιστατικά. Φυσικά δεν διαθέτει ΜΕΘ το νοσοκομείο. Μέσα ατομικής προστασίας με το σταγονόμετρο», καταλήγει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ