ΕΛΛΑΔΑ

Τι είπε η Μ. Θεοδωρίδου για τον θάνατο της 68χρονης στην Πέλλα μετά τον εμβολιασμό

Τι είπε η Μ. Θεοδωρίδου για τον θάνατο της 68χρονης στην Πέλλα μετά τον εμβολιασμό
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παρακινδυνευμένη είναι η οποιαδήποτε πρόβλεψη μέχρι να οριστικοποιηθεί η αιτία θανάτου της 68χρονης γυναίκας στην Πέλλα, που πέθανε λίγες ώρες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου της Pfizer, όπως είπε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα. Σημείωσε ακόμα ότι ο θάνατος της γυναίκας είναι υπό διερεύνηση.

«Θα πρέπει να πω ότι η ενημέρωση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών γίνεται από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων και την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης. Το θλιβερό αυτό περιστατικό, και συλλυπούμαι την οικογένεια, είναι των τελευταίων 24ωρων. Αύριο έχω πληροφορηθεί ότι θα γίνει η νεκροτομή. Επομένως το περιστατικό αυτό είναι υπό διερεύνηση. Μέχρι να συλλεγούν όλα τα στοιχεία είναι παρακινδυνευμένο να υποστηρίξει κανείς το οτιδήποτε», σχολίασε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Σημειώνεται ότι η οικογένεια της 68χρονης γυναίκας επιθυμεί να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου της.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Αντώνης Ξυλουργίδης, ο οποίος μίλησε σήμερα το πρωί στο OPEN ανέφερε πως η γυναίκα έκανε την δεύτερη δόση του εμβολίου στις 4 Μαΐου, αλλά μετά από λίγες ώρες άρχισε να νιώθει ζαλάδες, είχε εμετούς και σφίξιμο στο στήθος. Άμεσα μεταφέρθηκε από τα παιδιά της στο νοσοκομείο, όπου και έκανε μία σειρά από εξετάσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γιατροί καθησύχασαν την οικογένεια λέγοντας πως τα συμπτώματα που είχε ήταν παρενέργειες της δεύτερης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού και πως θα περνούσαν. Έτσι, της έδωσαν εξιτήριο. Τo ίδιο βράδυ όμως, τα συμπτώματα επέστρεψαν και επιδεινώθηκαν. Η γυναίκα μετέβη για δεύτερη φορά στο νοσοκομείο, όπου διασωληνώθηκε και τελικά κατέληξε, χωρίς οι γιατροί να έχουν βγάλει συμπέρασμα για τα αίτια.

«Η γυναίκα έκανε το επόμενο βήμα για να προστατευτεί από τον κορωνοϊό και αυτή την στιγμή κανείς δεν γνωρίζει τον λόγο που πέθανε. Δεν ξέρουμε καν αν υπέστη ανακοπή», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ξυλουργίδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ