ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Έρχεται αύξηση του ορίου έκτισης της ποινής για ειδεχθή εγκλήματα

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Έρχεται αύξηση του ορίου έκτισης της ποινής για ειδεχθή εγκλήματα
INTIME/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Πραγματική έκτιση της επιβαλλόμενης ποινής, με αύξηση του ορίου εγκλεισμού στις φυλακές από τα 2/5 που ισχύει έως και τα 4/5, για την υπό όρους απόλυση των κρατούμενων προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας, μετά τη στυγερή δολοφονία της 20χρονης Καρολίνας στα Γλυκά Νερά μπροστά στα μάτια του συζύγου της και του μόλις 11 μηνών μωρού τους.

Το ειδεχθές έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο, λόγω της πρωτοφανούς βαρβαρότητάς του, συζητήθηκε σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα να προαναγγέλλει κατά τη διάρκεια του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, την αυστηροποίηση της προϋπόθεσης για την απόλυση στις περιπτώσεις που έχει επιβληθεί ισόβια κάθειρξη.

Σύμφωνα με το κ. Τσιάρα με αφορμή και τη χθεσινή ειδεχθή και αποτρόπαια δολοφονία στα Γλυκά Νερά, το υπουργείο Δικαιοσύνης, μέσω της Επιτροπής

Παρακολούθησης του Ποινικού Κώδικα που εξετάζει τις αλλαγές που θα επέλθουν στον νέο Ποινικό Κώδικα που ισχύει από την 1η Ιουλίου 2019 (νόμος 4619/2019) θα αυστηροποίησει το καθεστώς υφ΄ όρων απόλυσης των καταδικασθέντων, ακόμη και τις περιπτώσεις της ισοβίου καθείρξεως.

Και η αυστηροποίηση αυτή θα υλοποιηθεί, όπως τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, για «την ενίσχυση της ασφάλεια των πολιτών και την ικανοποίηση του κοινού περί δικαίου αισθήματος».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ