ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Βατόπουλος: Υπάρχει φόβος για τέταρτο κύμα της πανδημίας

Κορωνοϊός - Βατόπουλος: Υπάρχει φόβος για τέταρτο κύμα της πανδημίας
INTIME/ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Για το ενδεχόμενο ενός τέταρτου κύματος κορωνοϊού μίλησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής των ειδικών Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ο οποίος παραδέχτηκε ότι «η άρση των μέτρων είναι ένα ρίσκο».

«Η αβεβαιότητα είναι μεγάλη και υπάρχει φόβος για τέταρτο κύμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την άρση των μέτρων, ο κ. Βατόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε ότι «η κοινωνία δεν αντέχει αλλο το οριζόντιο κλείσιμο γι’ αυτό πλέον ακολουθούμε τον καθολικό έλεγχο του πληθυσμού με τεστ» υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «δεν ανοίγουμε γιατι η επιδημία έχει τελειώσει, αλλά γιατι ο παλιός τρόπος αντιμετώπισης έχει κάνει τον κύκλο του».

Τόνισε ωστόσο, ότι «o ιός είναι εδώ» και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, καθώς όπως είπε ένα ενδεχόμενο πισωγύρισα μπορεί να συμβεί, γι’ αυτο και όλοι πρεπει να πειθαρχήσουν στα νέα μέτρα, σημείωσε.

Σχετικά με τα self test είπε ότι «η επιτροπή συζητά για τουλάχιστον ένα τεστ την εβδομάδα, ωστόσο υπάρχουν διάφορα τεχνικά θέματα», όπως ανέφερε και πρόσθεσε ότι «δεν ξέρουμε την πραγματική χρησιμότητα των self test», ωστόσο κατά την άποψή του «πάει καλά».

Για το πότε θα βγάλουμε την μάσκα ο κ. Βατόπουλος είπε ότι «πρέπει να ανέβει το επίπεδο εμβολιασμού και να πέσει η συχνότητα των κρουσμάτων για να μπορέσουμε να βγάλουμε την μάσκα» και πρόσθεσε ότι «η μόνη διάκριση που μπορεί να γίνει, μεταξύ εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων, είναι οι πρώτοι να μην κάνουν τεστ».

Σημείωσε ακόμα ότι «η επιτροπή θέλει να γίνονται τα πράγματα σιγά σιγά για να μπορεί να υπάρχει μια αξιολόγηση».

Τέλος για όσους έχουν κάνει την μία δόση του εμβολίου συμβουλεύει ότι θα πρέπει να συμπεριφέρονται σαν να μην έχουν κάνει το εμβόλιο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ