ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση και χημικά σε συγκέντρωση υπέρ των Παλαιστινίων έξω από την ισραηλινή πρεσβεία

Ένταση και χημικά σε συγκέντρωση υπέρ των Παλαιστινίων έξω από την ισραηλινή πρεσβεία
CNN GREECE / Λευτέρης Παρτσάλης

Ένταση σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην πορεία αλληλεγγύης υπέρ των Παλαιστινίων που πραγματοποιήθηκε έξω από την ισραηλινή πρεσβεία. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών και ρίψεις νερού, με τα επεισόδια να εκτείνονται έως τις αρχές της Πανόρμου.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν να προσεγγίσουν την πρεσβεία του Ισραήλ, παρακάμπτοντας τον φραγμό της αστυνομίας πετώντας, σύμφωνα με την αστυνομία, μολότοφ, πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα και απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις «με χρήση των αναγκαίων μέσων και ρίψη νερού, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση».

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε τρεις συλλήψεις και τέσσερις προσαγωγές κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.

Νωρίτερα, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα πολίτες και φορείς, καθώς και Παλαιστίνιοι που ζουν στην Αθήνα, πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, καταδικάζοντας την κλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή και τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς έλαβε χώρα σήμερα και στη Θεσσαλονίκη.

Με σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) και η Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης διαδήλωσαν κατά των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ.

Στη συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους, μίλησαν ο πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ, Νίκος Ζώκας, και ο αντιπρόεδρος της Παλαιστινιακής Παροικίας, Μουσαλάμ Σαλίμ.

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζονται για έκτη ημέρα με τον αριθμό των νεκρών να έχει ανέλθει στους 140 -με δεκάδες παιδιά ανάμεσά τους.

Διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων έλαβαν χώρα και το Σάββατο σε αρκετές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ανάμεσά τους Μαδρίτη, Λονδίνο και Παρίσι.

Διαβάστε αναλυτικά

Νέο αίμα αμάχων στη Γάζα - Πάνω από 35 παιδιά νεκρά - Αμερικανική αποστολή στην Ιερουσαλήμ

Βομβαρδισμοί στη Γάζα: Ισοπέδωσε το Ισραήλ την έδρα διεθνών μέσων ενημέρωσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ