ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Αυξημένα μέτρα της τροχαίας στις εισόδους της πόλης

Θεσσαλονίκη: Αυξημένα μέτρα της τροχαίας στις εισόδους της πόλης
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ / ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Επί ποδός βρίσκονται οι άνδρες της τροχαίας προκειμένου να διευκολύνουν την είσοδο στην πόλη της Θεσσαλονίκης των εκδρομέων του πρώτου Σαββατοκύριακου μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για την μετακίνηση εκτός περιφερειακής ενότητας.

Η κίνηση διεξάγεται ομαλά και μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει προβλήματα.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, αρκετοί ήταν οι Θεσσαλονικείς που βρήκαν την ευκαιρία για μια μικρή ανάσα και πολλοί επισκέφτηκαν τα εξοχικά τους για εργασίες συντήρησης καθώς είχαν να βρεθούν σε αυτά πολλούς μήνες, εξαιτίας της απαγόρευσης μετακινήσεων.

Από τα διόδια των Μαλγάρων, σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομικής διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή εγκατέλειψαν την πόλη 15.274 οχήματα, ενώ εισήλθαν στη Θεσσαλονίκη 13.778 οχήματα. Λίγο περισσότερο αυξημένη ήταν η κίνηση το Σάββατο με την είσοδο των οχημάτων να φτάνει στα 14.096 και την έξοδο στα 15.846.

Χθες, αυξημένη ήταν από το πρωί του Σαββάτου η κίνηση των οχημάτων προς Χαλκιδική, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανίων, χωρίς, όμως, να δημιουργούνται προβλήματα.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Θωμάς Γέρμανος, το πρώτο Σαββατοκύριακο μετά την απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων, πολλοί Θεσσαλονικείς επέλεξαν να πάνε στην Χαλκιδική, ενώ ο συννεφιασμένος καιρός κράτησε κάποιους άλλους στα σπίτια τους.

«Υπάρχει πνεύμα χαράς και διάθεση για εκδρομή, ο κόσμος το έχει ανάγκη», τόνισε ο κ. Γέρμανος και πρόσθεσε ότι οι άντρες της Τροχαίας βρίσκονται στον δρόμο για να διευκολύνουν την κίνηση.

Μικρότερη ήταν χθες η κίνηση προς Καβάλα και Κατερίνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ