ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Σμύρνη - Επίθεση με μαχαίρι κατά 60χρονου: Ελεύθεροι με όρους οι πέντε νεαροί

Νέα Σμύρνη - Επίθεση με μαχαίρι κατά 60χρονου: Ελεύθεροι με όρους οι πέντε νεαροί
ΙΝΤΙΜΕ / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι πέντε νεαροί μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια για την επίθεση με μαχαίρι σε βάρος 60χρονου στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Σε βάρος τους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισής τους στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους δυο φορές το μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κατηγορούμενοι παραδέχτηκαν ότι ήταν παρόντες στη συμπλοκή και ζήτησαν συγγνώμη, ενώ ο δράστης του μαχαιρώματος ομολόγησε την επίθεση σε βάρος του 60χρονου και δήλωσε μετανιωμένος.

Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη των πέντε ατόμων για την επίθεση κατά 60χρονου που έκανε παρατήρηση σε νεαρούς στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την επίθεση, που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 12ης Μαΐου, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες οκτώ άτομα εκ των οποίων τα πέντε συνελήφθησαν.

Πρόκειται για τέσσερις Έλληνες και έναν αλλοδαπό, εκ των οποίων δύο ανήλικοι.

Προ ημερών, ο 60χρονος άνδρας έκανε παρατήρηση σε μια παρέα ατόμων που ήταν συγκεντρωμένα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, είχαν βάλει δυνατά μουσική και όπως όλα δείχνουν έκαναν κορωνοπάρτι.

Ένας εκ των νεαρών μαχαίρωσε τον 60χρονο στο μηρό και πήρε το κινητό του τηλέφωνο, ενώ στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Το τελευταίο διάστημα περίοικοι διαμαρτύρονται για συνωστισμό, παραβίαση του ωραρίου λειτουργίας και δυνατή μουσική από καταστήματα εστίασης στην περιοχή της Πλατείας και της κεντρικής λεωφόρου Ελ. Βενιζέλου.

Ειδικά μετά την έναρξη της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων, ομάδες νεαρών συγκεντρώνονται μέχρι νωρίς το πρωί στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης και τους δρόμους γύρω από αυτήν, μετά το κλείσιμο των καφέ - μπαρ, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, προβαίνοντας σε βανδαλισμούς και προκαλώντας σοβαρά προβλήματα ηχορύπανσης με τη μουσική, αλλά και με τις μοτοσικλέτες τους που κινούνται ανεξέλεγκτα και με μεγάλες ταχύτητας στους δρόμους κάνοντας θόρυβο με τις εξατμίσεις τους.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι δεν μπορούν να κοιμηθούν τις νύχτες, καθώς η διαδρομή Αρτάκης-Πλατεία-Λεωφ. Ελευθερίου Βενιζέλου μετατρέπεται κάθε νύχτα σε «πίστα μότο κρος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ