ΕΛΛΑΔΑ

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό 40 - 44 ετών, με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό 40 - 44 ετών, με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια
ΙΝΤΙΜΕ

Ανοίγει σήμερα Παρασκευή 21 Μαΐου η ηλικιακή πλατφόρμα 40 με 44 ετών, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια κατά της COVID-19.

Θα ακολουθήσουν οι ηλικίες 35 με 39 και 30 με 34 ετών, όπως είχε δηλώσει την περασμένη Δευτέρα 17 Μαΐου, ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σταδιακά δε από τον Ιούνιο, αναμένεται να ανοίξουν και οι υπόλοιπες ομάδες ανά πενταετία, έως ότου φθάσουμε και σε πιο νεότερες ηλικίες 20 έως 29 ετών.

Στόχος της κυβέρνησης είναι στο αμέσως προσεχές διάστημα να έχουμε πετύχει μία ισχυρή εμβολιαστική κάλυψη- η οποία στις αρχές Ιουνίου θα έχει ξεπεράσει τα 5 εκατ. - η οποία θα μπορέσει να λειτουργήσει προστατευτικά, τόσο όσον αφορά το πεδίο της οικονομίας και του τουρισμού, όσο και αυτή των μεταλλάξεων οι οποίες μας εκπλήσσουν δυσάρεστα και με τις οποίες όπως όλα δείχνουν, δεν θα τελειώσουμε εύκολα. Μάλιστα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, στην ενημέρωση της Τετάρτης 19 Μαΐου, απηύθυνε έκκληση για ακόμη μία φορά, οι πολίτες να είναι προσεκτικοί και συνεπείς και να σεβαστούν την αξία της δημόσιας υγείας και της ζωής. Τα εμβόλια δεν θα λείψουν από κανέναν, ενώ η πανδημία δεν έχει τελειώσει ακόμη, σημείωσε με νόημα.

Σημειώνεται ότι μέχρι χθες 20 Μαΐου στις 9 το βράδυ, είχαν εμβολιαστεί στην Ελλάδα 4.716.739 πολίτες, συνολικά, εκ των οποίων πάνω από 2,9 με μία τουλάχιστον δόση και 1, 7 εκατ. με δύο δόσεις. Καθημερινά πραγματοποιούνται σχεδόν 100.000 εμβολιασμοί.

Παράλληλα με τους εμβολιασμούς στην Ηπειρωτική χώρα, έχουν ξεκινήσει δυναμικά και οι εμβολιασμοί στα νησιά, υπό την «ομπρέλα» της «Γαλάζιας Ελευθερίας». Στα 19 μεγάλα νησιά της χώρας, οι εμβολιασμοί πραγματοποιούνται ήδη με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johsnon & Johnson, ενώ οι νησιωτικές αυτές περιοχές, ενδυναμώνονται με αύξηση των εμβολιαστικών Κέντρων και ομάδων κρούσης που βρίσκονται ήδη εκεί, όπως Σύμπλευση, Χαμόγελο του Παιδιού, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ένα μεγάλο ερωτηματικό πάντως, που ετέθη και στην ενημέρωση της Δευτέρας και της Τετάρτης, είναι οι διστακτικοί πολίτες σε μεγάλα νησιά, όπως Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Μυτιλήνη, Λήμνος και Σάμος, όπου ο εμβολιασμός εδώ, εμφανίζει σημαντική καθυστέρηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ