ΕΛΛΑΔΑ

Επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία»: Στο mega εμβολιαστικό κέντρο Ρόδου ο Χαρδαλιάς το Σάββατο

Επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία»: Στο mega εμβολιαστικό κέντρο Ρόδου ο Χαρδαλιάς το Σάββατο
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ / ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Έτοιμο είναι το νέο mega εμβολιαστικό κέντρο της Πολιτικής Προστασίας στη Ρόδο την έναρξη της λειτουργίας του είχε ανακοινώσει προ ημερών ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στο πλαίσιο επίσπευσης του εμβολιασμού των κατοίκων των νησιών.

Το νέο mega εμβολιαστικό κέντρο της Πολιτικής Προστασίας στη Ρόδο, θα επισκεφτεί αύριο, Σάββατο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς θα πραγματοποιήσει αυτοψία μαζί με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, για την οριστική χωροθέτηση του νέου εμβολιαστικού κέντρου δυναμικής 24 εμβολιαστικών γραμμών, το οποίο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στις 24 Μαΐου.

Το νέο εμβολιαστικό κέντρο θα στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του κλειστού γυμναστηρίου Καλλιθέας, στο Φαληράκι Ρόδου.

Ο κ. Χαρδαλιάς θα συνοδεύεται από τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, καθώς και κλιμάκιο στελεχών της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Ο εμβολιασμός στα 19 μεγάλα νησιά

Ο εμβολιαστικός σταθμός στην Ρόδο, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στις 25 Μαΐου ενώ εκείνος στην Κέρκυρα, θα τεθεί σε λειτουργία στις 31 Μαΐου.

Προκειμένου μάλιστα να επισπευσθεί η διαδικασία εμβολιασμού σε 19 μεγάλα νησιά, που εντάσσονται στη γενικότερη επιχείρηση εμβολιασμού «Γαλάζια Ελευθερία ο κ. Θεμιστοκλέους επίσης είχε ανακοινώσει ότι δημιουργείται νέα «ομάδα κρούσης», μέλη της οποίας θα έχουν ως αποστολή τον εμβολιασμό των κατοίκων 19 μεγάλων νησιών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο εμβολιασμός έχει ολοκληρωθεί σε 40 νησιά,αναμένεται να ολοκληρωθεί και σε ακόμα 29.

Σε ότι αφορά τα διαθέσιμα ραντεβού, στα νησιά, ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι μέχρι στιγμής έχει καλυφθεί το 100% των διαθέσιμων ραντεβού σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα στα νησιά Σαλαμίνα, Κω, Πάρο, Μύκονο, Ρόδο, Νάξο, Χίο, Αίγινα, Σαντορίνη και Κέρκυρα», είπε σε ότι αφορά την πορεία των εμβολιασμών στα νησιά.

«Το 80% των διαθέσιμων ραντεβού έχει καλυφθεί σε Λευκάδα, Θάσο, Κάλυμνο και Σύρο. Παραμένει όμως χαμηλή η συμμετοχή σε Ζάκυνθο Κεφαλλονιά, Λέσβο, Λήμνο και Σάμο», σημείωσε απευθύνοντας κάλεσμα στους διαμένοντες στα νησιά να αρπάξουν την ευκαιρία και να εμβολιαστούν.

«Ο εμβολιασμός σε αυτά τα νησιά θα γίνει με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnsοn & Johnson. Όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών θα έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο», κατέληξε.

Επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία»

Η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία», αφορά στον καθολικό εμβολιασμό όλων των κατοίκων άνω των 18 ετών σε 19 νησιά, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, έως το τέλος Ιουνίου.

Τα νησιά αυτά είναι: η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Λέσβος, η Χίος, η Ζάκυνθος, η Σαλαμίνα, η Κεφαλονιά, η Κως, η Σάμος, η Λευκάδα, η Σύρος, η Νάξος, η Σαντορίνη, η Λήμνος, η Κάλυμνος, η Θάσος, η Μύκονος, η Πάρος και η Αίγινα.

Ήδη, έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός σε 32 νησιά: Φούρνοι, Μεγανήσι, Νίσυρος, Κίμωλος, Τήλος, Οινούσσες, Λειψοί, Χάλκη, Αμμουλιανή, Οθωνοί, Κάλαμος, Ερεικούσσα, Καστελόριζο, Ψαρά, Μαθράκι, Θηρασιά, Ανάφη, Σίκινος, Άγιος Ευστράτιος, Αγαθονήσι, Γαύδος, Θύμαινα, Τέλενδος, Τριζόνια, Καστός, Ψέριμος, Παλαιό Τρίκερι, Αντικύθηρα, Αρκιοί, Γυαλί, Αντίπαξοι, Μαράθι.

Επίσης, σε άλλα 36 νησιά με πληθυσμό κάτω των 10.000 κατοίκων, ολοκληρώνεται ο εμβολιασμός μέχρι τα τέλη Μαΐου. Τα νησιά αυτά είναι: Φολέγανδρος, Δονούσα, Ελαφόνησος, Άνω Κουφονήσι, Σχοινούσα, Ηρακλειά, Πάτμος, Ιθάκη, Σύμη, Σκύρος, Σαμοθράκη, Αλόννησος, Περιστέρα, Σίφνος, Κέα, Παξοί, Ίος, Ύδρα, Αμοργός, Κύθνος, Σέριφος, Αστυπάλαια, Αντίπαρος, Αγκίστρι, Κάσος, Πόρος, Σπέτσες, Κύθηρα, Άνδρος, Τήνος, Ικαρία, Λέρος, Κάρπαθος, Σκιάθος, Σκόπελος, Μήλος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ