ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Γώγος: Κανονικά η άρση μέτρων τον Ιούνιο, δεν θα βγάλουμε ακόμα τις μάσκες

Κορωνοϊός - Γώγος: Κανονικά η άρση μέτρων τον Ιούνιο, δεν θα βγάλουμε ακόμα τις μάσκες
INTIME NEWS

Ικανοποιημένος από την επιδημιολογική εικόνα που διαμορφώνεται στη χώρα, μετά τα πρώτα βήματα χαλάρωσης των μέτρων κορωνοϊού, εμφανίστηκε ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής ΕμπειρογνωμόνωνΧαράλαμπος Γώγος. 

«Υπάρχει ελάττωση στις νέες εισαγωγές, τους νοσηλευόμενους και τους διασωληνωμένους, ενώ έχουν μειωθεί και τα κρούσματα», τόνισε ο κ. Γώγος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σημαντικός είναι ο ρόλος και των τεστ κορωνοϊού και rapid test που γίνονται σε καθημερινή βάση, σημείωσε ο καθηγητής. «Κάνουμε πολλά τεστ, ενώ τα self test προσέθεσαν μεγάλο αριθμό ασθενών. Με το άνοιγμα δραστηριοτήτων όμως δεν υπήρξε αύξηση και αυτό είναι σημαντικό», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Γώγο η άρση των μέτρων με τα μέχρι τώρα δεδομένα αναμένεται τον Ιούνιο.

«Με τις εκτιμήσεις που έχουμε μέχρι στιγμής θα γίνει κανονικά η άρση μέτρων τον Ιούνιο. Οι προγνωστικοί δείκτες που έχουμε είναι αρκετά καλοί».

Δεν έκρυψε και την ικανοποίησή του για την αύξηση των εμβολιασμένων, ωστόσο, τονίζει πως ακόμα δεν θα βγάλουμε τις μάσκες.

«Έχουμε ταχύτατη αύξηση των εμβολιασμένων. Αλλά έχουμε ακόμα εισαγωγές στα νοσοκομεία. Οι άνω των 60 πρέπει να εμβολιαστούν. Οι μάσκες είναι ένα εργαλείο που έχει να κάνει με τη διασπορά. Δεν θα βγάλουμε ακόμα τις μάσκες», σημείωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ