ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Τι αλλάζει από σήμερα - Το χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα δραστηριοτήτων

Κορωνοϊός: Τι αλλάζει από σήμερα - Το χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα δραστηριοτήτων
Φωτογραφία αρχείου INTIME

Η περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων του lockdown στη χώρα μας βρίσκεται προ των πυλών, καθώς μετά την εστίαση και τους θερινούς κινηματογράφους, σειρά παίρνουν αρκετές ακόμα δραστηριότητες.

Πρώτα σειρά έχουν σήμερα, Δευτέρα, 24 Μαΐου, τα καταστήματα ΟΠΑΠ Play, με ωράριο λειτουργία από τις 10:00 το πρωί έως τις 00:00 το βράδυ.

Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών προκύπτει από την αναλογία ενός πελάτη ανά 2,20 τ.μ. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική από όλο το προσωπικό και τους πελάτες.

Μετά το άνοιγμα των θερινών σινεμά την περασμένη Παρασκευή, σειρά έχουν την Παρασκευή 28 Μαΐου, οι ζωντανές θεατρικές και μουσικές παραστάσεις σε ανοιχτούς χώρους, μόνο για καθήμενους, όχι ορθίους, με σταθερό ποσοστό πληρότητας 50% και με συγκεκριμένη ταξιθεσία.

Ακολουθούν, τη Δευτέρα 31 Μαΐου, τα γυμναστήρια, τα οποία θα λειτουργούν σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο και αναλογία πληθυσμού 1/10 τμ- 2 self test/ εργαζόμενους.

Την ίδια ημέρα επανεκκινούν και οι υπηρεσίες ευεξίας, σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας των Κέντρων Αισθητικής.

Παράλληλα, ξεκινούν και οι υπηρεσίες catering και ανοίγουν οι χώροι δεξιώσεων κλπ, σε εξωτερικούς χώρους σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας της εστίασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιστήμονες τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δώσουν την έγκριση ώστε να επιτραπεί η μουσική στην εστίαση από τις αρχές Ιουνίου.

Τέλος, τη Δευτέρα, 7 Ιουνίου ακολουθούν τα εξής:

  • Οίκοι Ανοχής / Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο του 2020
    Όταν το 50% του ενηλίκου πληθυσμού είναι εμβολιασμένο
  • Εστίαση / Λειτουργία σε εσωτερικούς χώρους με κάλυψη του 70% της δυναμικότητας
  • Λούνα παρκ- εμποροπανηγύρεις κλπ / Λειτουργία με το υγειονομικό πρωτόκολλο του υπαίθριου εμπορίου
  • Παιδότοποι /Λειτουργία με το υγειονομικό πρωτόκολλο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ