ΕΛΛΑΔΑ

«Αεροπειρατεία Λουκασένκο»: Τι ψάχνει η ΕΥΠ - Όλη η διαδρομή του Λευκορώσου στην Ελλάδα

«Αεροπειρατεία Λουκασένκο»: Τι ψάχνει η ΕΥΠ - Όλη η διαδρομή του Λευκορώσου στην Ελλάδα
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ INTIME

Με μια γενικευμένη έρευνα σε κάθε κατεύθυνση για πρόσωπα και κινήσεις κυρίως στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», η ΕΥΠ ξεκινά να δώσει απαντήσεις για τα όσα έγιναν στο χώρο του αεροδρομίου και για το ρόλο των τριών ανδρών που όπως όλα δείχνουν ταξίδεψαν μαζί με τον δημοσιογράφο ακτιβιστή Ρομάν Προτάσεβιτς μέχρι τη στιγμή της σύλληψης του.

Ήδη έχει δοθεί εντολή να ερευνηθούν οι κάμερες ασφαλείας αλλά και οι λίστες των επιβατών. Μέσα από αυτό το υλικό θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν την παρουσία του Λευκορώσου και της συντρόφου του αλλά ίσως και τις ύποπτες κινήσεις άλλων ατόμων γύρω του.

Πάντως σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η πτήση απογειώθηκε από την Αθήνα με 126 επιβάτες ενώ από το Μινσκ απογειώθηκε με 121 επιβάτες. Αν, λοιπόν, υπολογίσει κάποιος ότι από αυτούς δύο συνελήφθησαν, υπάρχουν ερωτήματα για το ρόλο των «3» που δεν αποκλείεται να ήταν τα άτομα που παρακολουθούσαν τον Λευκορωσο δημοσιογράφο.

Πάντως οι ελληνικές αρχές διαπίστωσαν ότι ο δημοσιογράφος ήρθε στην Ελλάδα παραμονές του Οικονομικού Φόρουμ χωρίς να είναι δηλωμένος στην επίσημη αποστολή της αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας.

Τον εντόπισαν για πρώτη φορά να βρίσκεται κοντά στην αρχηγό της αντιπολίτευσης όταν εκείνη πήγε στο κέντρο της Αθήνας και συνάντησε υποστηρικτές της. Οι αστυνομικοί ρώτησαν την αποστολή της Λευκορωσίας για τον συγκεκριμένο μιας και δεν τον είχαν ξαναδεί μαζί τους, και εκείνοι τους απάντησαν ότι πρόκειται για φωτορεπόρτερ που καλύπτει το ταξίδι της αρχηγού στην Ελλάδα.

Οι αστυνομικοί τον ξαναείδαν στην Ακρόπολη και φυσικά στο Οικονομικό Φόρουμ, πάντα στο πλευρό της αρχηγού της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίας στις 15 Μαΐου αναχώρησε μαζί με τη σύντροφο του για την Κρήτη από όπου επέστρεψαν χθες για να να αναχωρήσουν για τη Λευκορωσία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ