ΕΛΛΑΔΑ

Νέες ταυτότητες: Τρεις κοινοπραξίες στην επόμενη φάση του διαγωνισμού

Νέες ταυτότητες: Τρεις κοινοπραξίες στην επόμενη φάση του διαγωνισμού

Με τρεις από τις πέντε κοινοπραξίες θα συνεχιστεί ο διαγωνισμός που αφορά το έργο για την έκδοση των νέων ταυτοτήτων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, στην επόμενη φάση του διαγωνισμού πέρασαν οι κοινοπραξίες:

  • ΟΤΕ - Veridos Matsoukis - Byte
  • Zetes – Space Hellas
  • Thales - Unisystems

Εκτός έμειναν τα σχήματα της Idemia – Neurosoft και Inform – IN Groupe – Γαλλικό Τυπογραφείο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όσοι αποκλείστηκαν σε αυτή τη φάση έχουν τη δυνατότητα προσφυγής κατά της απόφασης αξιολόγησης μέχρι το βράδυ της Παρασκευής.

Κριτήριο για την ανάθεση του έργου είναι πάντως η χαμηλότερη προσφορά. Αλλά απαιτείται οι ενδιαφερόμενοι να περάσουν τη διαδικασία της αξιολόγησης της τεχνικής προσφοράς. Οπότε το έργο θα ανατεθεί σε όποιο σχήμα από τα τρία που «περνάνε» στην επόμενη φάση έχει καταθέσει τη χαμηλότερη οικονομική προσφορά.

To έργο, συνολικού προϋπολογισμού 515 εκατ. ευρώ αφορά την προμήθεια ενός νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εντύπων Ασφαλείας (Ο.Π.Σ.Ε.Α.) με σκοπό την έκδοση των νέων δελτίων Ταυτότητας, διαβατηρίων και εγγράφων ταυτοποίησης του ελληνικού κράτους. Το έργο θα έχει διάρκεια 10 συν 5 έτη καθώς στο πλαίσιό του εκτιμάται πως θα εκδοθούν 45 εκατ. έγγραφα ασφαλείας.

Περιλαμβάνει την ανάπτυξη των υποδομών πληροφορικής και εκτύπωσης (ύψους περίπου 100 έως 120 εκατ. ευρώ) αλλά και την παροχή της υπηρεσίας (ύψους περίπου 300 εκατ. ευρώ) που αφορά την έκδοση των εγγράφων που θα γίνεται μεν από το ανθρώπινο δυναμικό του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της ΕΛ.ΑΣ., αλλά τα αναλώσιμα και η τεχνική υποστήριξη θα είναι ευθύνη της αναδόχου κοινοπραξίας.

Οι νέες ελληνικές ταυτότητες θα έχουν μορφή πιστωτικής κάρτας, τύπου ID-1 με κοινά χαρακτηριστικά ασφαλείας και θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ζώνη μηχανικής ανάγνωσης, για αναγνώριση από ειδικά μηχανήματα σάρωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ