ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Siemens: Στις 3 Σεπτεμβρίου αρχίζει η δίκη σε δεύτερο βαθμό

Υπόθεση Siemens: Στις 3 Σεπτεμβρίου αρχίζει η δίκη σε δεύτερο βαθμό
AP Photo / Matthias Schrader

Για τις 3 Σεπτεμβρίου 2021 προσδιορίστηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την πολύκροτη υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens, η οποία απασχολεί τις δικαστικές αρχές εδώ και 15 χρόνια.

Αντιμέτωποι με την κακουργηματική κατηγορία ότι ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο μέσα από την υπογραφή της σύμβασης για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ είναι δεκάδες κατηγορούμενοι, οι οποίοι καλούνται να λογοδοτήσουν ενώπιον των δικαστών του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται πως ήδη από το πρωτόδικο δικαστήριο έχει τεθεί ζήτημα παραγραφής για ένα μεγάλο μέρος των κατηγοριών, ενώ από τους αρχικά 64 κατηγορούμενους, τελικά το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων απεφάνθη για 54, καθώς οι υπόλοιποι δέκα έχουν αποβιώσει.

Σε πρώτο βαθμό και ύστερα από μακρά ακροαματική διαδικασία που διήρκησε περίπου 2 χρόνια, καταδικάστηκαν 22 κατηγορούμενοι για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ’ επάγγελμα, μεταξύ των οποίων τα πρώην μεγαλοστελέχη της Siemens Hellas, Μιχάλης Χριστοφοράκος, Χρήστος Καραβέλας και Πρόδρομος Μαυρίδης καθώς και τα πρώην στελέχη της Siemens Γερμανίας, Χάϊνριχ Φον Πίρερ, Μίκαελ Κουτσενρόιτερ και Ράιχαντ Σίκατζεκ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ