ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Ανοίγει το Σάββατο η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια στις ηλικίες 30-34

Κορωνοϊός: Ανοίγει το Σάββατο η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια στις ηλικίες 30-34
INTIME/ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Το Σάββατο 29 Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού με όλα τα εμβόλια για την ηλικιακή ομάδα 30-34 ετών, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση για την πορεία της εμβολιαστικής εκστρατείας.

Οι εμβολιασμοί πλέον «τρέχουν»· σήμερα, Τετάρτη, άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια (Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson) για τις ηλικίες 35-39 και ήδη 51.000 πολίτες έχουν κλείσει ραντεβού για την πρώτη και δεύτερη δόση (102.000 δόσεις συνολικά), σύμφωνα με τον κ. Κικίλια.

Παράλληλα, σήμερα η χώρα αναμένεται να ξεπεράσει τους 5,2 εκατ. εμβολιασμούς, καθώς έως το μεσημέρι είχαν λάβει χώρα 5.148.000 εμβολιασμοί.

Ο κ. Κικίλιας μίλησε επίσης για βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας, καθώς ο επταήμερος μέσος όρος είναι 1.775 επιβεβαιωμένα κρούσματα καθημερινά. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 37 έτη, ενώ για τρίτη εβδομάδα συνεχίζεται η αύξηση κρουσμάτων σε νεαρότερες ηλικίες.

Τα ενεργά κρούσματα είναι 16.838, υποχωρώντας σημαντικά σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Όλες οι περιφέρειες της χώρας παρουσιάζουν σταθεροποίηση ή μείωση κρουσμάτων.

Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε, ωστόσο, πως ο ιός παραμένει «εδώ» και απαιτείται πιστή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των μέτρων αυτοπροστασίας.

Ως προς την εμβολιαστική εκστρατεία, είχε προηγηθεί το άνοιγμα την περασμένη εβδομάδα για την ηλικιακή ομάδα 40-44, ενώ στόχος είναι μέχρι τις 7 Ιουνίου, να έχει ανοίξει η πλατφόρμα για όλους τους ενήλικες πολίτες της Ελλάδας.

«Ευελπιστούμε εντός Ιουνίου να ανοίξει η πλατφόρμα για όλες τις ηλικιακές ομάδες, και για τους 18 άνω» τόνισε χαρακτηριστικά σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Παράλληλα, η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία», για το εμβολιασμό των κατοίκων των νησιών, προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και οι παραδόσεις των εμβολίων γίνονται κανονικά, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχουν γίνει περισσότεροι από 5.600.000 εμβολιασμοί στη χώρα. Πάνω από 3,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας θα έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου -ποσοστό 34%- και περισσότεροι από 2.000.000 θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι -ποσοστό 20%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ