Άρση lockdown: Η απόφαση των ειδικών για γυμναστήρια, γάμους, δεξιώσεις και λιανεμπόριο
Σε περαιτέρω «χαλάρωση» των μέτρων οδηγούνται οι εξελίξεις σύμφωνα με τις εισηγήσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας προς την κυβέρνηση, με τις αποφάσεις τους να αφορούν το άνοιγμα των γυμναστηρίων αλλά και τα ειδικά μέτρα προστασίας που θα ισχύουν για γάμους, δεξιώσεις αλλά και για στοχευμένες αλλαγές στο λιανεμπόριο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τη Δευτέρα 31/05 ανοίγουν τα γυμναστήρια, τα κέντρα αισθτητικής και οι χώροι δεξιώσεων.
Τα πρωτόκολλα που θα ισχύσουν για τα γυμναστήρια είναι ένα self test την εβδομάδα για εργαζόμενους και αθλούμενους και υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας αυξημένης προστασίας.
Παράλληλα, θα επιτρέπεται ένας αθλούμενος ανά 10 τ.μ., τα παράθυρα θα παραμένουν ανοιχτά και ο κλιματισμός και τα αποδυτήρια θα είναι κλειστά.
Επίσης, σε ό,τι αφορά τις δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων θα ξεκινήσουν με τους όρους που λειτουργεί η εστίαση. Δηλαδή χωρίς μουσική.
Στο λιανεμπόριο αυξάνεται η χωρητικότητα με 1 άτομο ανά 25 τ.μ. χωρίς ανώτερο όριο. Από 15 Ιουνίου καταργείται επίσης το 50% στις λαϊκές αγορές.
Εξάλλου στις εκκλησίες θα μπορεί να προσέρχεται ένας πιστός ανά 15 τ.μ.
Δεν συζητήθηκε ιδιαίτερα το θέμα της διεύρυνσης του ωραρίου αλλά και της μουσικής στην εστίαση.
Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν στις 6 από τον Νίκο Χαρδαλιά.
Βίντεο με τη στιγμή που ο σεισμός των 5,3 Ρίχτερ χτυπά τη Θεσπρωτία: Ακολούθησαν δύο δονήσεις 4,7 και 2,8 βαθμών
09:11
Ανθρώπινα εγκεφαλικά κύτταρα σε εργαστήριο έμαθαν να παίζουν το βιντεοπαιχνίδι «Doom»
09:00
Λέκκας για το σεισμό 5,3 Ρίχτερ στη Θεσπρωτία: «Νωρίς να αποφανθούμε αν ήταν ο κύριος» - Γιατί έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές (vid)
08:59
Συμφωνία στο Ιράν για τον νέο ανώτατο ηγέτη, για «πόλεμο 6 μηνών» μιλούν οι Φρουροί της Επανάστασης: «Κόλαση» φωτιάς στην Τεχεράνη, τραυματίες στο Μπαχρέιν, νεκροί στη Βηρυτό
08:49