Poseidon's Rage: Η μεγάλη στρατιωτική συνεκπαίδευση Ελλάδας - ΗΠΑ
Ανανεώθηκε:
Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες επιχειρησιακή συνεκπαίδευση μεταξύ των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, με την επωνυμία «POSEIDON'S RAGE», στο πλαίσιο της επαύξησης της επιχειρησιακής εκπαίδευσης και διαλειτουργικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων με φίλες και σύμμαχες χώρες.
Το αεροπορικό κλιμάκιο των ΗΠΑ, το οποίο αποτελείται από προσωπικό και 14 αεροσκάφη F-15E της 492 Fighter Squadrom (FS) της US Air Forces in Europe-USAFE, έχει μετασταθμεύσει στο αεροδρόμιο της Σούδας.
Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, η «POSEIDON'S RAGE» αφορά σε εκπαίδευση σε χαμηλά ύψη, προσβολές επιγείων στόχων και στόχων επιφανείας, αφέσεις πραγματικών/εκπαιδευτικών όπλων, εναέρια μάχη, καθώς και αποστολές σύνθετων αεροπορικών επιχειρήσεων (Composite Air Operation-COMAO).
Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επίσης αποστολές Close Air Support (CAS), σε συνεργασία με Joint Terminal Attack Controller (JTAC) δυνάμεων Στρατού Ξηράς και της διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ, καθώς και ασκήσεις αεράμυνας (Air Defense Exercise-ADEX) με την συμμετοχή πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού.
Η συνεκπαίδευση θα ολοκληρωθεί στις 11 Ιουνίου.
Ισχυροί ανεμοστρόβιλοι πλήττουν τη βόρεια Οκλαχόμα - Τουλάχιστον 10 τραυματίες (vids)
11:20
Ένα νέο κεφάλαιο στην εξειδικευμένη φροντίδα της οφθαλμικής υγείας
11:18
Άγιος Δημήτριος: Στην ταράτσα του σπιτιού του έκρυψε ο 20χρονος το μαχαίρι του φονικού - Ο ίδιος υπέδειξε στις αρχές το σημείο
11:17
Παραδόθηκε 24χρονος για την αιματηρή ληστεία σε περίπτερο στα Εξάρχεια
11:03