ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Παναγιωτακόπουλος: Οι προϋποθέσεις για να βγάλουμε τις μάσκες

Κορωνοϊός - Παναγιωτακόπουλος: Οι προϋποθέσεις για να βγάλουμε τις μάσκες
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Petros Giannakouris

Για αποκλιμάκωση με αργά και προσεκτικά βήματα έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ και καθηγητής Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος

Βασική προϋπόθεση για τη μη υποχρεωτική χρήση μάσκας είναι να χτιστεί τείχος ανοσίας στην κοινότητα, μέσω της εκστρατείας εμβολιασμού έναντι του κορωνοϊού, ανέφερε ο κ. Παναγιωτακόπουλος, σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, δεν μπορεί να δοθεί συγκεκριμένη ημερομηνία, αλλά αυτό «θα εξαρτηθεί από την πορεία των εμβολιασμών και το τείχος ανοσίας που θα χτίσουμε».

Αναφερόμενος στη δωρεάν διάθεση των self test για όλους τους πολίτες ηλικίας 18-30 ετών από σήμερα, είπε ότι τα self test έχουν αποδειχτεί ένα πολύ σημαντικό εργαλεία στη διαχείριση της πανδημίας και θα μείνουν για αρκετό καιρό στη ζωή μας.

Σε ότι αφορά τον εμβολιασμό των νέων 18-30 ετών με το εμβόλιο της Johnson & Johnson και τα παράπονα ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια για να κλειστούν ραντεβού, ο κ. Παναγιωτακόπουλος είπε ότι υπάρχει συνεχής ροή στην προμήθεια εμβολίων και το πρόβλημα θα λυθεί άμεσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ