ΕΛΛΑΔΑ

Δυτική Αττική: Παγίδα σε οδηγούς ταξί έστησαν κακοποιοί

Δυτική Αττική: Παγίδα σε οδηγούς ταξί έστησαν κακοποιοί
Φωτογραφία αρχείου ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Τον τρόμο έζησαν δύο οδηγοί ταξί στη Δυτική Αττική όταν έπεσαν στην παγίδα ληστών που εμφανίστηκαν ως πελάτες και κάλεσαν ταξί μέσω της γνωστής διαδικτυακής εφαρμογής.

Το πρώτο περιστατικό συνέβη λίγο πριν τα μεσάνυχτα όταν 60χρόνος οδηγός έλαβε κλήση μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής για την οδό Δαμασκού.

Όταν έφτασε στο σημείο τον περίμεναν πέντε άτομα τα οποία αφού τον απείλησαν με μαχαίρι άρχισαν να τον χτυπούν και αφού του άρπαξαν περίπου 200 ευρώ εξαφανίστηκαν ενώ το θύμα προσπαθούσε να καλέσει σε βοήθεια.

Περίπου 1 ώρα αργότερα -πάλι μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής- έφτανε στην οδό Δαμιανού οδηγός ενός ταξί που επίσης είχε πάρει κλείσει μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής.

Με τρόμο είδε μπροστά του πάνω από 10 άτομα να τον εγκλωβίζουν.

Κρατούσαν στα χέρια τους μαχαίρια και κατσαβίδια, τον απειλούσαν ότι θα τον σκοτώσουν και έφτασαν στο σημείο αφού έψαξαν το ταξί και δεν βρήκαν αρκετά χρήματα να του αρπάξουν την αλυσίδα από το λαιμό.

Αμέσως μετά εξαφανίστηκαν, αφήνοντας πίσω του το θύμα τους να ζητά βοήθεια.

Είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που δράστες χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη εφαρμογή του διαδικτύου για να παγιδεύσουν και να κλέψουν τα θύματα τους ενδεικτικό όμως ότι οι κακοποιοί έχουν εκτραχυνθεί και στήνουν συνεχώς νέα κόλπα, χωρίς να τους φοβίζει τίποτα και χωρίς να συλλαμβάνονται.

Οι δύο οδηγοί ταξί προσπάθησαν να δώσουν περιγραφές των δραστών που λειτούργησαν ως πολυπληθής εγκληματική συμμορία –μια συμμορία που κανένας και τίποτα δεν μπορεί να εξασφαλίσει ότι δεν θα ξαναδράσει με τον ίδιο τρόπο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ