ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη: «Ομάδα κρούσης» με 10 υγειονομικούς για τη διεκπεραίωση της «Γαλάζιας Ελευθερίας»

Μυτιλήνη: «Ομάδα κρούσης» με 10 υγειονομικούς για τη διεκπεραίωση της «Γαλάζιας Ελευθερίας»
AP Photo

«Ομάδα κρούσης» από την 4η ΥΠΕ και συγκεκριμένα από τα Νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και Δράμας και από τα Κέντρα Υγείας Ροδόπολης, Θέρμης και Τούμπας, αποτελούμενη από 10 άτομα, γιατρούς - νοσηλευτές - επισκέπτες υγείας και μία μαία, λειτουργεί από χθες στο νησί. 

Σκοπός της παρουσίας τους είναι η ενίσχυση των εμβολιαστικών κέντρων του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης, στο πλαίσιο του προγράμματος εμβολιασμού του συνόλου των κατοίκων του νησιού «Γαλάζια Ελευθερία».

Ας σημειωθεί ότι στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης έχουν προγραμματισθεί για σήμερα, πέραν των δόσεων με εμβόλια της Pfizer και 131 εμβόλια με μονοδοσικά εμβόλια της Johnson & Johnson.

Οι υγειονομικοί της συγκεκριμένης ομάδας θα παραμείνουν στη Μυτιλήνη ως τις 6 Ιουνίου. Ακολούθως θα αντικατασταθούν από άλλη 10μελή «ομάδα κρούσης» υγειονομικών.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλο το προσωπικό του ΚΥ Μυτιλήνης, το οποίο βοήθησε στη διαδικασία και τον διοργανωτή όλης αυτής της επιχείρησης, διοικητή της 2ης ΥΠΕ Χρήστο Ροϊλό. Ευχόμαστε ο πληθυσμός του νησιού να ανταποκριθεί γιατί είναι μια μεγάλη ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιήσουμε. Ελπίζουμε το καλοκαίρι να είμαστε ασφαλείς και θωρακισμένοι έναντι του κορωνοϊού», δήλωσε η αρμόδια πρόεδρος του 1ου ΤΟΠΦΥ (Τομέας Πρωτοβάθμιας Υγείας Ν. Μυτιλήνης)γιατρός Ελένη Φ. Μακρή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ