ΕΛΛΑΔΑ

Επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία»: Ομάδα κρούσης με εθελοντές για τον εμβολιασμό των νησιωτών

Επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία»: Ομάδα κρούσης με εθελοντές για τον εμβολιασμό των νησιωτών
pixabay

Τη δημιουργία «ομάδας κρούσης» που θα αποτελείται από εθελοντές οι οποίοι θα έχουν ως αποστολή τον εμβολιασμό των κατοίκων των νησιών, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας κορωνοϊού στη χώρα.

Όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους αναφερόμενος στην επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» για τον εμβολιασμό των κατοίκων των νησιών, οι εθελοντές της νέας «ομάδας κρούσης», θα προέρχονται από την ηπειρωτική χώρα και θα μεταβαίνουν στα 19 μεγαλύτερα νησιά προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία του εμβολιασμού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Θεμιστοκλέους ο εμβολιασμός έχει ολοκληρωθεί σε 40 νησιά, ενώ εντός της επόμενης εβδομάδας θα ολοκληρωθεί και σε ακόμα 29. Αναφερόμενος στα 19 μεγαλύτερα νησιά είπε, ότι σε αυτά, αυξάνονται τα διαθέσιμα ραντεβού εμβολιασμού, ενώ δημιουργούνται νέοι εμβολιαστικοί σταθμοί σε Ρόδο και Κέρκυρα.

«Σε ότι αφορά τα 19 μεγαλύτερα νησιά εξαιρείται η Κρήτη που αντιμετωπίζεται από την Επιχείρηση Ελευθερία σαν Ηπειρωτική χώρα, θα ενισχυθεί η εμβολιαστική κάλυψη με αύξηση των εμβολιαστικών κέντρων και με τη δημιουργία ομάδων κρούσης από την Ηπειρωτική χώρα που θα πηγαίνουν κάθε φορά σε συγκεκριμένο νησί για να ενισχύσουν τους εμβολιασμούς με την βοήθεια εθελοντών από τη "Σύμπλευση", από το "Χαμόγελο του παιδιού" και από τις κινητές μονάδες που αποτελούν δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους.

»Σήμερα οι πρωτοβουλίες αυτές έχουν ξεκινήσει. Η "Σύμπλευση" έχει ξεκινήσει εμβολιασμούς στο νησί της Κω. Ξεκινήσαμε εδώ και κάποιες ημέρες την πρώτη φάση του σχεδίου, ανεβάσαμε τα διαθέσιμα ραντεβού στα 19 αυτά νησιά. Μέχρι στιγμής έχει καλυφθεί το 100% των διαθέσιμων ραντεβού σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα στα νησιά Σαλαμίνα, Κω, Πάρο, Μύκονο, Ρόδο, Νάξο, Χίο, Αίγινα, Σαντορίνη και Κέρκυρα», είπε σε ότι αφορά την πορεία των εμβολιασμών στα νησιά.

«Το 80% των διαθέσιμων ραντεβού έχει καλυφθεί σε Λευκάδα, Θάσο, Κάλυμνο και Σύρο. Παραμένει όμως χαμηλή η συμμετοχή σε Ζάκυνθο Κεφαλλονιά, Λέσβο, Λήμνο και Σάμο», σημείωσε απευθύνοντας κάλεσμα στους διαμένοντες στα νησιά να αρπάξουν την ευκαιρία και να εμβολιαστούν.

«Ο εμβολιασμός σε αυτά τα νησιά θα γίνει με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnsοn & Johnson. Από αύριο το βράδυ όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών θα έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο, κατέληξε, λέγοντας πως δημιουργούνται επιπλέον δύο εμβολιαστικοί σταθμοί στη Ρόδο, ο οποίος θα τεθεί σε λειτουργία στις 25 Μαΐου και στην Κέρκυρα που θα τεθεί σε λειτουργία στις 31 Μαΐου» σημείωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ