ΕΛΛΑΔΑ

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου για το θάνατο της 44χρονης στην Κρήτη

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου για το θάνατο της 44χρονης στην Κρήτη
ΑΠΕ-ΜΠΕ / Χαλκιαδάκης Νίκος

Επίσημη ανακοίνωση για τον θάνατο της 44χρονης γυναίκας από το Ηράκλειο Κρήτης, που εμφάνισε θρόμβωση αμέσως μετά τον εμβολιασμό έναντι του κορωνοϊού με το σκεύασμα της AstraZeneca, εξέδωσε η Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ.

Όπως αναφέρεται σε αυτή, οι γιατροί πιστοποίησαν τον εγκεφαλικό θάνατο της γυναίκας αργά το βράδυ της Κυριακής. Ο θάνατός της ανακοινώθηκε το πρωί της Δευτέρας.

Η ανακοίνωση του ΠΑΓΝΗ έχει ως εξής:

«Με ιδιαίτερη θλίψη αναφέρουμε μετά από πολυήμερη μάχη, την κατάληξη της ασθενούς Μ.Ε. 44 ετών στην ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ.

Η ώρα θανάτου προσδιορίζεται στις 30/5/2021 και ώρα 23.05 μ.μ., ως ώρα πιστοποίησης εγκεφαλικού θανάτου.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια για την απώλειά της και ευχόμαστε ολόψυχα καλή δύναμη και κουράγιο σε όλη την οικογένεια».

Η γυναίκα νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στη ΜΕΘ και έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, ωστόσο δεν τα κατάφερε.

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ, Γιώργο Χαλκιαδάκη, η ΜΕΘ του νοσοκομείου ενημέρωσε την οικογένεια για τα αποτελέσματα των τεστ εγκεφάλου που έδειξαν ότι δυστυχώς η 44χρονη είναι εγκεφαλικά νεκρή. Οι γιατροί προχώρησαν στην αποσωλήνωσή της το πρωί της Δευτέρας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Χαλκιαδάκη στο zarpanews.gr, η οικογένειά της είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και δεν έλειψαν οι αντιδράσεις.

Υπενθυμίζεται πως η 44χρονη γυναίκα εμβολιάστηκε με την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca ωστόσο λίγες μέρες αργότερα άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία.

Μία εβδομάδα μετά, άρχισε να εκδηλώνει τα πρώτα συμπτώματα, μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο και έγινε εισαγωγή της στην Αιματολογική του νοσηλευτικού ιδρύματος με τους γιατρούς να παρακολουθούν στενά την πορεία της υγείας της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ