ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Γλυκά Νερά: Ο Σύλλογος Ψυχολόγων ζητά το πτυχίο της ψυχολόγου της άτυχης Καρολάιν

Δολοφονία Γλυκά Νερά: Ο Σύλλογος Ψυχολόγων ζητά το πτυχίο της ψυχολόγου της άτυχης Καρολάιν
INTIME NEWS/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων ζήτησε την Παρασκευή από τη γυναίκα, η οποία παρουσιάζεται ως ψυχολόγος της Καρολάιν που δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά, να καταθέσει το πτυχίο ΑΕΙ της καθώς επίσης και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος της. 

Πιο αναλυτικά, σε επιστολή που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, με αφορμή πρόσφατες διατυπώσεις της ψυχολόγου, τονίζεται:

«Επειδή η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου από πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του Ψυχολόγου πλήττει βάναυσα το κύρος του επαγγέλματός μας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έντονες αντιδράσεις συναδέρφων Ψυχολόγων για την πρόσφατη παρουσία σας στην Αστυνομία και στα ΜΜΕ με την επαγγελματική ιδιότητα της Ψυχολόγου και το βιογραφικό σας στην ιστοσελίδα www.medylife.gr, παρακαλούμε εντός δύο ημερών να προσκομίσετε στον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων, εάν έχετε, πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας και άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου του Ελληνικού κράτους».

«Το επάγγελμα του Ψυχολόγου είναι νομοθετικά ρυθμισμένο στην Ελλάδα σύμφωνα με τους νόμου 991/79 και 2646/98 και ο οποιοσδήποτε κάνει χρήση του τίτλου δίχως να έχει τα απαραίτητα προσόντα διώκεται για αντιποίηση επαγγέλματος», αναφέρεται επίσης στην ίδια ανακοίνωση.

«Η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου αποτελεί 2021-06-04 14:17:00 και τιμωρείται από τον νόμο», καταλήγει ο ΣΕΨ.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση του ΣΕΨ

Δεν βρέθηκε DNA στα νύχια της Καρολάιν - Τι έδειξαν οι έρευνες για το όχημα διαφυγής

Την ίδια στιγμή, δεν βρέθηκαν ίχνη από DNA στα νύχια της άτυχης Καρολάιν ενώ δεν έχει εντοπιστεί ούτε και το όχημα διαφυγής των ληστών.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι κάμερες δεν βρήκαν το όχημα διαφυγής των τριών δολοφόνων - ληστών, παρά το γεγονός ότι ερευνήθηκαν βίντεο σε ακτίνα δυο τετραγώνων από τη μεζονέτα της οδού Παναγούλη, στα Γλυκά Νερά.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, στον απόηχο του δημοσιεύματος της βρετανικής Sun, το οποίο αναφέρει ότι οι ελληνικές αρχές έχουν καταλήξει σε 10 υπόπτους αλλά την ίδια ώρα, ίσως και να μην καταφέρουν να λύσουν τον «γρίφο του εγκλήματος», ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, Δημοσθένης Πάκος, σχολιάζει πως αντιλαμβάνεται ότι όλοι έχουμε συγκλονιστεί από την δολοφονία αυτή ωστόσο δεν πιστεύει πως η αστυνομία απέτυχε.

«Πιστεύω ότι πρέπει να κάνουν όλοι λίγο υπομονή, και να μην υπάρχει τέτοιου είδους πίεση πάνω στην Αστυνομία», πρόσθεσε.

Αναφορικά με το τι ενδεχομένως δυσκολεύει περισσότερο τις αρχές ως προς την συλλογή στοιχείων σε τέτοιου είδους εγκληματικές ενέργειες ο κ. Πάκος απάντησε πως αυτό αποτελεί το πώς θα βρεθεί αυτό το στοιχείο για το οποίο δεν θα χωρά αμφιβολία πως θα αποτελεί απόδειξη της ενοχής του εκάστοτε δράστη ώστε να οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη, όπως χαρακτηριστικά περιέγραψε, «δεμένος» ώστε να μην βρίσκεται έξω στην κοινωνία.

Το δημοσίευμα της Sun

Το σοκαριστικό έγκλημα στα Γλυκά Νερά έχει τραβήξει το ενδιαφέρον και των ξένων μέσων ενημέρωσης.

Ανάμεσα τους και η βρετανική Sun, όπου σε δημοσίευμα αναφέρει ότι η αστυνομία έχει αποτύχει, εβδομάδες μετά τη δολοφονία, να βρει τους δράστες.

«Η αστυνομία απέτυχε» να συλλάβει τους ερασιτέχνες, όπως του χαρακτηρίζει το βρετανικό δημοσίευμα, δράστες του εγκλήματος.

Η Sun υπογραμμίζει τα λόγια του εγκληματολόγου, Απόστολου Λύτρα, τονίζοντας ότι εάν επρόκειτο για μια τυπική ληστεία, ο ύποπτος θα έπρεπε να είχε ήδη συλληφθεί.

«Δεν βρέθηκε δείγμα DNA, ούτε δαχτυλικά αποτυπώματα, γεγονός που δεν βοηθά στις έρευνες καθώς δεν υπάρχουν πολλές αποδείξεις. Κάτι δεν πάει καλά», τα λόγια το νομικού τα οποία προβάλλει η Sun.

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει, ακόμη, ότι οι αρχές εστιάζουν σε δέκα υπόπτους, σεσημασμένους κακοποιούς, από διαφορετικές χώρες.

«Είναι μια δύσκολη υπόθεση. Θα μας πάρει περισσότερο απ’ ό,τι υπολογίζαμε για να βρούμε τους δράστες», δήλωσε Έλληνας αστυνομικός στη Sun.

Τα βίντεο με τα ύποπτα αυτοκίνητα

Στη δημοσιότητα είχαν έρθει δύο βίντεο από κάμερες ασφαλείας στα οποία διακρίνονται ύποπτα αυτοκίνητα να κινούνται κοντά στο σπίτι στα Γλυκά Νερά όπου δολοφονήθηκε η 20χρονη.

Σε ένα από τα δύο βίντεο που παρουσιάστηκαν στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη φαίνονται λεπτομέρειες του ύποπτου αυτοκινήτου, που είχε παρουσιάσει η ίδια εκπομπή την περασμένη Παρασκευή, λίγα λεπτά αφότου έστριψε από την οδό Διαδόχου Παύλου στη Λ. Λαυρίου.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκπομπής, τηλεθεατής έστειλε νέο βιντεοληπτικό υλικό, στο οποίο διακρίνεται ένα σκουρόχρωμο αυτοκίνητο και λίγα λεπτά αργότερα μία μηχανή, που φαίνεται να το ακολουθεί.

Το συγκεκριμένο υλικό είναι από κάμερες ασφαλείας κλειστού κυκλώματος από την οικία του στην οδό Καραϊσκάκη, σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά. Το σκούρο αυτοκίνητο περνά στις 05:07 το πρωί της Τρίτης 11 Μαΐου και τέσσερα λεπτά αργότερα, στις 05:11, ακολουθεί η μηχανή με έναν αναβάτη, ο οποίος φαίνεται να φορά κουκούλα φούτερ. Το υλικό αυτό θα εξεταστεί από την αρμόδια αστυνομική Αρχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ