ΕΛΛΑΔΑ

Άλιμος: Ψάχνουν να βρουν τη μηχανή που επικαλέστηκε ο 34χρονος για τους πυροβολισμούς

Άλιμος: Ψάχνουν να βρουν τη μηχανή που επικαλέστηκε ο 34χρονος για τους πυροβολισμούς
CNN Greece / Σπύρος Μελισσάρης

Να διαπιστώσουν εάν ευσταθούν οι εξηγήσεις που επιχείρησε να δώσει στις ανακριτικές αρχές ο 34χρονος που συνελήφθη για τους πυροβολισμούς την περασμένη εβδομάδα στον Άλιμοπροσπαθούν οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο 34χρονος φέρεται ναι υποστηρίζει πως πυροβόλησε στον αέρα προκειμένου να φοβηθούν οι αναβάτες δύο μηχανών που τον ακολουθούσαν. Κατά τον κατηγορούμενο αυτός ήταν ο λόγος της πράξης του και όχι κάποιος ένοικος της πολυκατοικίας έξω από την οποία έγινε το συμβάν.

Ωστόσο, προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν την πληροφορία αυτή και οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ψάχνουν τώρα να βρουν κάποια μηχανή που, όπως υποστηρίζει ο ίδιος ο κατηγορούμενος, φέρεται να τον ακολουθούσε.

Ο 34χρονος άνδρας, που συνελήφθη νωρίτερα το Σάββατο σε σχέση με τους πυροβολισμούς στον Άλιμο, ο πρωί της περασμένης Τρίτης, είχε συλληφθεί πάντως ξανά στο παρελθόν για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ο εισαγγελέας άσκησε εις βάρος του ποινική δίωξη για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος. Τα αδικήματα που αποδίδονται στον συλληφθέντα είναι για οπλοφορία, οπλοκατοχή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συρροή, άσκοπους πυροβολισμούς, αλλά και για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών προς ίδια χρήση.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, το βράδυ των πυροβολισμών, ο άνδρας οδηγούσε νοικιασμένο αυτοκίνητο, το οποίο και εντόπισαν οι Αρχές. Μέσα βρέθηκαν δύο κάλυκες, καθώς επίσης και το όπλο που χρησιμοποίησε για τους πυροβολισμούς. Ο τρίτος κάλυκας από τους τρεις συνολικά πυροβολισμούς βρέθηκε στο σημείο του συμβάντος.

Μάλιστα, ο 34χρονος είχε κρύψει το όπλο σε μια ειδική κρύπτη κάτω από το ταμπλό του αυτοκινήτου. Τα εγκληματολογικά εργαστήρια ταυτοποίησαν πως το εν λόγω όπλο ήταν αυτό που χρησιμοποιήθηκε στους πυροβολισμούς στον Άλιμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ