ΕΛΛΑΔΑ

Βατόπουλος: Αφού προχωρούν οι εμβολιασμοί θα ανοίγουν και δραστηριότητες

Βατόπουλος: Αφού προχωρούν οι εμβολιασμοί θα ανοίγουν και δραστηριότητες
ΙΝΤΙΜΕ

Από τη στιγμή που προχωρούν οι εμβολιασμοί και τηρούνται τα μέτρα, να ανοίγουν σιγά σιγά και άλλες δραστηριότητες, δήλωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας και Μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Όπως είπε ο κ. Βατόπουλος στον ΑΝΤ1 για τη σημερινή συνεδρίαση των ειδικών: «Αυτό που συζητείται κάθε φορά είναι να ανοίξουν οι δραστηριότητες, είναι ένα στοίχημα που ελπίζω να το κερδίσουμε» ενώ αναφέρθηκε στις βιβλιοθήκες, οι οποίες παραμένουν κλειστές εδώ και καιρό.

Σε ερώτηση γα τα προνόμια για τους πλήρως εμβολιασμένους απάντησε ότι ο όρος «προνόμιο» είναι λάθος, αλλά εξετάζεται ως μέτρο.

Τέλος, για τον εμβολιασμό των παιδιών από 12 έως 15 ετών τόνισε ότι ακόμα το συζητά η επιτροπή, αλλά προτεραιότητα έχουν οι μεγάλες ηλικίες.

«Σταδιακά θα γίνει και για τους νέους» είπε και απάντησε σε ερώτηση για το εάν είναι υπέρ: «Δεν έχω ακόμη άποψη γι αυτό το θέμα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πως σήμερα θα δοθεί «πράσινο φως» για την παράταση κατά μια ώρα στην απαγόρευση της βραδινής κυκλοφορίας, καθώς και για την επιστροφή της μουσικής στην εστίαση.

Παράλληλα, αναμένεται να εγκριθεί η αύξηση των ατόμων σε γάμους και βαφτίσεις από την 1η Ιουλίου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι από 100 άτομα θα αυξηθούν στα 200.

Σε ό,τι αφορά στην απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα, η Επιτροπή αναμένεται να ταχθεί υπέρ της επέκτασης του ωραρίου από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, στη 01:30 αντί για τις 00:30 που ισχύει σήμερα.

Παράλληλα, αναμένεται να δοθεί «πράσινο φως» για την επιστροφή της μουσικής σε καφέ, εστιατόρια, beach bars, το οποίο μάλιστα αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Προς το παρόν, δεν πρόκειται να υπάρξει μεταβολή στην απαγόρευση για όρθιους πελάτες στους χώρους εστίασης, που θα συνεχίσει να ισχύει κανονικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ