ΕΛΛΑΔΑ

«Κληρώνει» η νέα χαλάρωση μέτρων: Επιστρέφει η μουσική, «οδικός χάρτης» για δεξιώσεις και εστίαση

«Κληρώνει» η νέα χαλάρωση μέτρων: Επιστρέφει η μουσική, «οδικός χάρτης» για δεξιώσεις και εστίαση
AP Photo/Yorgos Karahalis

Η επόμενη χαλάρωση μέτρων, έστω και μικρή, βρίσκεται στο «τραπέζι» της συνεδρίασης της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, την ώρα που φουντώνουν οι συζητήσεις για την υποχρεωτικότητα των εμβολίων και τα «προνόμια» στους εμβολιασμένους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, η επιτροπή αναμένεται να εξετάσει σήμερα το ζήτημα της μουσικής στην εστίαση –με το επικρατέστερο σενάριο να είναι πως η επιτροπή θα εισηγηθεί τα… ντεσιμπέλ να παραμείνουν χαμηλά και με πρωτόκολλο να κάθονται όλοι.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, που ξεκίνησε στις 12:00, αναμένεται να αναζητηθεί και «οδικός χάρτης» για την αύξηση των ατόμων σε δεξιώσεις αλλά και την εστίαση.

Οι αποφάσεις της επιτροπής αναμένεται να ανακοινωθούν το απόγευμα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό. Μάλιστα, στην ενημέρωση θα συμμετάσχει και ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και περαιτέρω ανακοινώσεις για τη διανομή των αυτοδιαγνωστικών τεστ (self test) –ενδεχομένως και από τα σούπερ μάρκετ.

Τα self test θα διανέμονται και από άλλα κανάλια πέραν των φαρμακείων και όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ1, πιστεύω ότι η διανομή μπορεί να γίνεται και από τα σούπερ μάρκετ.

Ο υπουργός σημείωσε ότι οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες ή ενδεχομένως αύριο.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των προσωπικών δεδομένων, προκειμένου οι πολίτες να προμηθευτούν τα self test, ο υπουργός υποστήριξε ότι δεν τίθεται θέμα αφού ο ίδιος ο πολίτης θα επιλέγει εάν θέλει να δώσει τον ΑΜΚΑ του ή όχι.

Οι ειδικοί αναμένεται να συζητήσουν, επίσης, και το ενδεχόμενο επέκτασης του ωραρίου –ή και πλήρη κατάργηση- της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΣΚΑΪ η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, από το Σαββατοκύριακο θα γίνει άρση και των υπόλοιπων περιορισμών όπως ωράριο εστίασης, μουσική, γάμοι, κλπ, εφόσον δοθεί το «πράσινο φως» από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ