ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Folli Follie: Σε δίκη ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Υπόθεση Folli Follie: Σε δίκη ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς
ΙΝΤΙΜΕ

Σε δίκη για παράβαση καθήκοντος παραπέμπεται να δικαστεί ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπος Γκότσης για τη σκανδαλώδη υπόθεση της Folli Follie. Μαζί του στο εδώλιο θα καθίσουν ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος και ο διευθυντής ασφαλείας της εταιρείας για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος.

Και οι 3 παραπέμπονται να δικαστούν μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Σπύρος Παππάς με αφορμή την αποκάλυψη τον περασμένο Δεκέμβριο των email μεταξύ του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου και υπαλλήλου του.

Ο εισαγγελικός λειτουργός μετά τις ανωμοτί εξηγήσεις που έδωσαν οι εμπλεκόμενοι, έκρινε ότι προκύπτουν αποχρώσες ενδείξεις για παράβαση καθήκοντος του πρώην προέδρου της ελεγκτικής αρχής.

Κι αυτό διότι σύμφωνα με την κρίση του όταν αποκαλύφθηκε η έκθεση του Quintessential Capital Management (QCM), το Μάιο του 2018, ο τότε πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς όφειλε να αναστείλει, δίχως καθυστέρηση, τη διαπραγμάτευση της μετοχής της FFG προκειμένου να μη ζημιωθούν με χιλιάδες ευρώ οι μέτοχοι της εταιρείας.

Η εν λόγω δικογραφία αποτελεί μέρος αυτής που αρχειοθετήθηκε το περασμένο φθινόπωρο αλλά ανασύρθηκε τον Δεκέμβρη, μετά την αποκάλυψη των email.

Πλέον με κλητήριο θέσπισμα οι 3 κατηγορούμενοι παραπέμπονται σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, ενώ την επίδοση του κλητηρίου οι κατηγορούμενοι έχουν 15 ημέρες προθεσμία για να προσφύγουν στην Εισαγγελία Εφετών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ