ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία στη Ζάκυνθο: Aίτηση ανάκλησης του εντάλματος για τον γόνο της εφοπλιστικής οικογένειας

Δολοφονία στη Ζάκυνθο: Aίτηση ανάκλησης του εντάλματος για τον γόνο της εφοπλιστικής οικογένειας
INTIME

Αίτηση ανάκλησης του εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του γόνου εφοπλιστικής οικογένειας, για την υπόθεση της δολοφονίας του επιχειρηματία Διονύση Κορφιάτη στη Ζάκυνθο, θα καταθέσει το Σάββατο ο συνήγορός του,  Αλέξης Κούγιας.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι «δεν συντρέχει καμία από τις προϋποθέσεις που προβλέπει η νομοθεσία για την έκδοση εντάλματος, αφού ο κος Μ.Λ. ούτε ύποπτος φυγής είναι, ούτε υπάρχει κίνδυνος να διαπράξει κάποιο έγκλημα, και το κυριότερο απ’ όλα, είναι παντελώς άσχετος με την υπόθεση, αφού δεν γνωρίζει ούτε ένα πρόσωπο είτε από τα θύματα, είτε από τους φερόμενους ως δράστες και η εμπλοκή του στην υπόθεση έγινε από αυθαίρετα συμπεράσματα της ΕΛ.ΑΣ., λόγω του ότι ένας υπάλληλός του εμπλέκεται κατά την ΕΛ.ΑΣ. στην υπόθεση της Ζακύνθου και χρησιμοποίησε κατά την ΕΛ.ΑΣ. ένα φουσκωτό σκάφος ιδιοκτησίας του Μ.Λ., το οποίο ήταν παρκαρισμένο σε πάρκινγκ σκαφών στον Ταύρο Αττικής και μάλιστα ήταν εκτεθειμένο προς πώληση, για να μεταβεί κατά το σενάριο της ΕΛ.ΑΣ. με αυτό στην Ζάκυνθο μαζί με τον συγκατηγορούμενό του και να εκτελέσουν το σχέδιό του».

Μάλιστα, επισημαίνει ότι ο Μ.Λ «ουδέποτε ανεζητήθη από την ΕΛ.ΑΣ. στον κρίσιμο χρόνο της συλλήψεως των κατηγορουμένων ούτε στα γραφεία της εταιρείας του, ούτε στην κατοικία του και μάλιστα, όταν του ζητήθηκε στο παρελθόν να καταθέσει ως μάρτυρας, ήρθε αμέσως και κατέθεσε, παρά το ότι βρισκόταν στον κύριο τόπο της κατοικίας του, που είναι το Μονακό».

Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε ο κ. Κούγιας ο εντολέας του θα κινηθεί νομικά κατά εφημερίδας και συγκροτημένου σάιτ «για ψευδή, συκοφαντικά και κατευθυνόμενα δημοσιεύματα, τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας χθες και τα οποία θίγουν την τιμή και την υπόληψη του Μ.Λ.», τα οποία ο ίδιος θεωρεί ότι «κατευθύνονται από στενά συγγενικά πρόσωπα της οικογένειάς του, με τα οποία ο πατέρας του κου Μ.Λ., κος Ι.Λ., ευρίσκεται από ετών σε οξυτάτη δικαστική αντιδικία τόσο στο Λονδίνο, όσο και στα δικαστήρια του Πειραιά με αντικείμενο περιουσιακά στοιχεία ύψους 120.000.000 ευρώ, τα οποία ο πατέρας του κου Μ.Λ. διεκδικεί, διότι αυτός τα δημιούργησε και του ανήκουν».

Οι διάλογοι των κατηγορουμένων για τη δολοφονία της συζύγου του Κορφιάτη

Την ίδια ώρα, τηλεφωνικές συνομιλίες, για να κανονίσουν τη συνάντηση που έγινε σε περιοχή της Ηλείας, λίγες ώρες πριν εφαρμόσουν το σχέδιο εκτέλεσης του επιχειρηματία Διονύση Κορφιάτη στη Ζάκυνθο, που είχε, όμως, ως αποτέλεσμα τη δολοφονία της συζύγου του, έχουν στα χέρια τους οι Αρχές και περιλαμβάνονται στη δικογραφία που συνέταξαν μετά τη σύλληψη επτά κατηγορουμένων.

Όπως δημοσιεύει κατ’ αποκλειστικότητα το CNN Greece, τις επίμαχες ημέρες οι κατηγορούμενοι που είχαν και τον ρόλο του εκτελεστή. Ήταν αυτοί που είχαν και το «γενικό πρόσταγμα» στο πώς θα φτάσει το σκάφος στην Ηλεία και φυσικά πού θα το κρύψουν, μέχρι να εφαρμόσουν το δολοφονικό τους σχέδιο.

Χαρακτηριστικά ανέφεραν:

Α. Μάλιστα. Ο άλλος την έκανε… κατεβαίνει;


Σ. Ναι, έχει μείνει στο δρόμο κάπου έρχεται προς τα εκεί, αλλά τώρα την ώρα δεν ξέρω. Έμεινε κάπου στην Κόρινθο.


Α Πριν πόση ώρα στο είπε αυτό;


Σ. Πριν κανένα μισάωρο. Περιμένει να πάει να το τραβήξουνε να...


Α. Με την... έμεινε;


Σ. Δεν ξέρω ακριβώς.


Α. Καλά καλά.


Σε άλλο σημείο οι δυο κατηγορούμενοι συνεχίζουν να έχουν αγωνία για το αν έφτασε το σκάφος και πού βρίσκεται το άτομο που θα είναι μαζί τους σε αυτό, όταν θα πάνε στη Ζάκυνθο.

Α. Πού είναι ρε; Δεν είναι εκεί…

Σ. Εκεί είναι ρε. Στην… στην τέτοια... είναι ρε.

Α. Πού παιδάκι μου;

Σ. Στο γκαράζ είναι εκεί. Στο... τέτοιο πήγαινε.

Α. Ναι, δεν ο άνθρωπος… δεν είναι κανένας λέει εδώ...

Σ. Περίμενε…

Α. Πες να πάει εκεί...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ