ΕΛΛΑΔΑ

«Είμαι ο Εσκομπάρ της Ζακύνθου» έλεγε ο δράστης της δολοφονίας

«Είμαι ο Εσκομπάρ της Ζακύνθου» έλεγε ο δράστης της δολοφονίας
CNN Greece

Φωτογραφικά ντοκουμέντα από το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε την ημέρα εκτέλεσης της συζύγου του επιχειρηματία στη Ζάκυνθο για να κάνει την «τσιλιαδόρο» στους δράστες, φέρνει στο φως το CNN Greece.

Πρόκειται για τη γυναίκα που ακόμα δεν έχει συλληφθεί και, σύμφωνα με την δικογραφία, παρακολουθούσε τον επιχειρηματία και τη σύζυγο του και έδινε το στίγμα τους στους δράστες.

Κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει το αυτοκίνητο το οποίο είχε καλυμμένες πινακίδες κυκλοφορίας.

Την ίδια ώρα το CNN Greece φέρνει στο φως και ολόκληρη την κατάθεση του μάρτυρα «κλειδί» που αποκάλυψε τα πάντα στους αστυνομικούς.

Η περιγραφή του ξεκινά από το πώς ξεκίνησαν όλοι μαζί να φύγουν από την Αθήνα για να πάνε αρχικά στην Ηλεία, όπου με το σκάφος θα περνούσαν οι δράστες στη Ζάκυνθο:

«Εκείνη τη μέρα με πήρε και μου είπε να πάω γρήγορα στο σπίτι του «φίλου». Όταν μου έλεγε την λέξη φίλος αναφερόταν πάντα.. Α. Συνήθως από διαδικτυακή αλλά και με κανονική κλήση. Εκείνη τη μέρα μιλούσαμε με κλήσεις γιατί εγώ δεν είχα δεδομένα internet στο κινητό μου. Μετά από λίγο, ξαναμιλήσαμε με τον Α και μου είπε να μην πάω στο σπίτι του Π. αλλά να πάω στο δικό μου σπίτι, εκεί που μου είχε δώσει να μένω ο Α δηλαδή. Αυτοί ήρθαν με ένα μαύρο αυτοκίνητο με φιμέ τζάμια και ένα scooter μαύρο που είχε ο Α. Ο Αντώνης μου είπε ότι θα πάμε και οι τρεις στον Πύργο ότι εγώ θα μείνω εκεί σε ένα φίλο, και την επόμενη μέρα θα τους έπαιρνα και αυτούς και θα γυρίζαμε Αθήνα. Μετά ο Αντώνης μου είπε να πάρω το κινητό του τηλέφωνο και να το αφήσω πάνω στο σπίτι που έμενα εγώ στο Χαλάνδρι. Πράγματι πήγα πάνω και το άφησα εκεί. Νομίζω ότι πρέπει να ήταν κανονικά ανοιχτό το κινητό του Α., όχι κλειστό».

Ο μάρτυρας περιγράφει επίσης πως κάποια στιγμή υποψιάστηκε ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει από την αντίδραση του ενός κατηγορουμένου μέσα στο αυτοκίνητο.

«Όταν φτάσαμε στα διόδια κατέβασα το παράθυρο για να πληρώσω και κατά λάθος κατέβασα και το πίσω παράθυρο όπου καθόταν. Εκείνος τρελάθηκε και άρχισε να βρίζει. Εγώ δεν κατάλαβα γιατί έβριζε και τον ρώτησα. Μου είπε ό,τι είχε γίνει και τότε κατάλαβα πως κάτι περίεργο συνέβαινε. Τους ρώτησα αν είχανε τίποτα παράνομο στο αμάξι και εκείνοι μου απάντησαν ότι δεν θα μας σταματούσε κανένας και να μην ανησυχώ. Ήξερα ότι ο Α. είχε όπλο.

»Όταν στρίψαμε στον Πύργο πριν φτάσουμε εκεί μου είπαν να σταματήσω σ’ ένα περίπτερο που πετύχαμε στο δρόμο. Μου είπαν να πάω στο περίπτερο και να αγοράσω δύο κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας τους. Μάλιστα μου είπανε να πάρω κάρτα ομιλίας με πολλά χρήματα».

Ο «Εσκομπάρ» της Ζακύνθου

Ο μάρτυρας όμως περιγράφει και έναν έντονο διαπληκτισμό ανάμεσα στους κατηγορούμενους της δολοφονίας όπου ο ένας από αυτούς λέει ότι είναι «Εσκομπάρ της Ζακύνθου»:

«Είπε στον Β. Εγώ θέλω να ρίξουμε το σκάφος τώρα μέσα και θα το κάνουμε τώρα. Αμέσως μετά ο Π. έβγαλε ένα όπλο που είχε πάνω του και απειλήσε με αυτό τον Β., λέγοντάς του «ξέρεις ποιος είμαι εγώ; Είμαι ο Εσκομπάρ της Ζακύνθου. Όλα τα λεφτά που έρχονται στα χέρια σου από μένα είναι».

Οι δράστες φρόντισαν να πετάξουν τα ρούχα τους και φυσικά τα κινητά τους:

«Τότε εγώ κατάλαβα από ότι ο Α. ότι είχε σκοτώσει μία γυναίκα, προσπάθησε να σκοτώσει και τον άντρα της. Στην αρχή σκέφτηκα ότι μπορεί να ήταν αυτός που είχαν κόντρα με τα δικαστήρια. Δεν είχε πάει το μυαλό μου ότι μπορεί να είχαν οργανώσει να κάνουμε τέτοιο πράγμα. Αφού λοιπόν κάναμε γύρω στα τρία έως τέσσερα χιλιόμετρα, μου είπαν να σταματήσω σε ένα σημείο για να πετάξω τα ρούχα τους και τα κινητά τους.

»Ο Π. φωνάζει από την αρχή ότι ήθελε να σπάσει και να πετάξει το κινητό αλλά ο Α. του έλεγε να περιμένει λίγο να πάμε πιο μακριά. Εκεί που σταματήσαμε τελικά, βγήκαμε λίγο από τον κανονικό δρόμο και μπήκαμε σε ένα χωματόδρομο. Εγώ ήμουν σοκαρισμένος από αυτό που είχα καταλάβει ότι είχε γίνει.

»Ο Α. και ο Π. έβγαλαν τα ρούχα που φορούσαν και τα πέταξαν. Το ίδιο έκαναν και με τα κινητά που είχαν πάνω τους. Ο Α. πέταξε τα δικά του ρούχα και το κινητό του σε μία ρεματιά που είχε εκεί, και ο Π. τα έβαλε σε μία σακούλα που ήταν πεταμένοι εκεί στο σημείο και τα πέταξε μαζί με τα σκουπίδια που υπήρχαν εκεί. Πήραν και οι δύο ρούχα από αυτά που είχα στο πορτμπαγκάζ κι άλλαξαν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ