ΕΛΛΑΔΑ

Παγώνη: Η επέκταση του ωραρίου θα σταματήσει τα κορωνοπάρτι - Τι είπε για τον χορό στους γάμους

Παγώνη: Η επέκταση του ωραρίου θα σταματήσει τα κορωνοπάρτι - Τι είπε για τον χορό στους γάμους
pixabay

Θα χαλαρώσουμε από τον κορωνοϊό, όταν υπάρξει σταθεροποίηση σε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων, και παράλληλη αύξηση της συμμετοχής στον εμβολιασμό των ηλικιακών ομάδων 50 – 60 ετών και άνω, εκτίμησε σε τηλεοπτική συνέντευξή της η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Αθηνών – Πειραιώς, Ματίνα Παγώνη.

«Τα ποσοστά δεν είναι ικανοποιητικά. Στόχος μας τέλος Αυγούστου να φτιάξουμε το τείχος ανοσίας για να αισθανθούμε ασφαλείς», σημείωσε η Μ. Παγώνη μιλώντας στην ΕΡΤ.

Αναφερόμενη στα κορωνοπάρτι εκτίμησε ότι θα μειωθούν με την επέκταση του ωραρίου, προσθέτοντας ότι θα έρθει και ο χορός στις δεξιώσεις:

«Με την επέκταση του ωραρίου θα σταματήσουν τα πάρτι, τα οποία ήδη έχουν μειωθεί. Η επέκταση του ωραρίου θα βοηθήσει. Όσον αφορά τους γάμους που ξεκινάνε, έχουμε αύξηση στα 300 άτομα. Ο καθένας όταν κάνει μια τέτοια τελετή θέλει να τη ζήσει και να περάσει όμορφα. Θα έρθει και ο χορός. Βήμα-βήμα πάμε», είπε η κ. Παγώνη.

Παράλληλα έκανε έκκληση να σταματήσουν οι νέοι αυτά τα πάρτι με το μεγάλο συνωστισμό, που δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας καλώντας «να τρέξουν οι εμβολιασμοί με τους νέους, όσο γρηγορότερα γίνεται».

Αναφορικά με το θέμα της μουσικής σημείωσε:

«Τη μουσική τη χρειαζόμαστε και εμείς και ο τουρισμός, ειδικά αυτόν το δύσκολο χειμώνα που περάσαμε. Ιδίως εμείς στα νοσοκομεία, βλέποντας τους ανθρώπους να τους διασωληνώνουμε από την μια στιγμή στην άλλη. Πάμε, τρώμε, ακούμε τη μουσική μας. Δεν χρειάζεται να μιλάμε και πάρα πολύ το διάστημα αυτό και να κατεβάζουμε τις μάσκες. Ας μιλάμε σε χαμηλούς τόνους για να μην εκπέμπονται πολλά σταγονίδια. Τα σταγονίδια μεταξύ μας δημιουργούν κατάσταση», δήλωσε η κ. Παγώνη και πρόσθεσε: «Ας βοηθήσουμε και εμείς να ξεπεράσουμε αυτή την ιστορία με τον τρόπο που μπορεί ο καθένας. Όλα παίζουν το ρόλο τους. Όλα άνοιξαν. Ο κόσμος θέλει να χαλαρώσει».

Το εμβόλιο της Pfizer καλύπτει τη βραζιλιάνικη μετάλλαξη

Αναφορικά για το θέμα των μεταλλάξεων η κ. Παγώνη τόνισε ότι τις μεταλλάξεις τις ξέρουμε. «Η βραζιλιάνικη δεν είναι βέβαιο ότι είναι πιο μεταδοτική. Ας δούμε σε τι ποσοστό, ωστόσο είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι το εμβόλιο της Pfizer την καλύπτει. Οπότε αυτό είναι ένα ενθαρρυντικό στοιχείο.

Τέλος, με αφορμή την περίπτωση ενός 22χρονου που είναι διασωληνωμένος η κ. Παγώνη ανέφερε ότι ο ιός είναι επικίνδυνος για όλες τις ηλικίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ