ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Τζανάκης: Έως τα μέσα Ιουλίου θα έχουμε μονοψήφιο ημερήσιο αριθμό θανάτων

Κορωνοϊός - Τζανάκης: Έως τα μέσα Ιουλίου θα έχουμε μονοψήφιο ημερήσιο αριθμό θανάτων
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS / Δελτίο τύπου / POOL

Την εκτίμηση ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού εξελίσσονται καλά εξέφρασε τη Δευτέρα ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης.

Όπως είπε ο κ. Τζανάκης, «αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχει προχωρήσει αρκετά ο εμβολιασμός στις μικρότερες ηλικιακές ομάδες οι οποίες είναι και οι πιο ενεργές επαγγελματικά και κοινωνικά και μέσω αυτών υπήρχε η μεγαλύτερη διασπορά του ιού».

«Εκτιμώ ότι στις αρχές ή στα μέσα Ιουλίου, ο ημερήσιος αριθμός θανάτων θα είναι μονοψήφιος, αν τα πράγματα συνεχίσουν να εξελίσσονται με τους ίδιους ρυθμούς», σημείωσε ο ίδιος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Κληθείς, εξάλλου, να σχολιάσει τη δήλωση του αξιωματούχου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), Μάρκο Καβελέρι, ο οποίος την Κυριακή ανέφερε πως θα πρέπει να σταματήσει ο εμβολιασμός με το σκεύασμα της AstraZeneca, ο καθηγητής Τζανάκης είπε:

«Αυτή είναι η προσωπική του άποψη κι όχι η θέση του ΕΜΑ και σε κάθε περίπτωση τα οφέλη από τον εμβολιασμό είναι ασύγκριτα περισσότερα από τις ελάχιστες περιπτώσεις παρενεργειών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ