Κορωνοϊός - Τζανάκης: Έως τα μέσα Ιουλίου θα έχουμε μονοψήφιο ημερήσιο αριθμό θανάτων
Ανανεώθηκε:
Την εκτίμηση ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού εξελίσσονται καλά εξέφρασε τη Δευτέρα ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης.
Όπως είπε ο κ. Τζανάκης, «αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχει προχωρήσει αρκετά ο εμβολιασμός στις μικρότερες ηλικιακές ομάδες οι οποίες είναι και οι πιο ενεργές επαγγελματικά και κοινωνικά και μέσω αυτών υπήρχε η μεγαλύτερη διασπορά του ιού».
«Εκτιμώ ότι στις αρχές ή στα μέσα Ιουλίου, ο ημερήσιος αριθμός θανάτων θα είναι μονοψήφιος, αν τα πράγματα συνεχίσουν να εξελίσσονται με τους ίδιους ρυθμούς», σημείωσε ο ίδιος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Κληθείς, εξάλλου, να σχολιάσει τη δήλωση του αξιωματούχου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), Μάρκο Καβελέρι, ο οποίος την Κυριακή ανέφερε πως θα πρέπει να σταματήσει ο εμβολιασμός με το σκεύασμα της AstraZeneca, ο καθηγητής Τζανάκης είπε:
«Αυτή είναι η προσωπική του άποψη κι όχι η θέση του ΕΜΑ και σε κάθε περίπτωση τα οφέλη από τον εμβολιασμό είναι ασύγκριτα περισσότερα από τις ελάχιστες περιπτώσεις παρενεργειών».
Παύλος Πολάκης: Αποσύρω την υποψηφιότητά μου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ
15:00
Πώς να προστατευτείτε από τον τοξικό καπνό που προκαλείται από τις πυρκαγιές
14:56
Πιστοποίηση για το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Νομικής του Πανεπιστημίου Keele στην Ελλάδα
14:56
Ο Άντι Μπέρναμ επίσημα νέος ηγέτης των Εργατικών: «Είμαι έτοιμος»
14:44