ΕΛΛΑΔΑ

Νοσοκομείο Παίδων: Προσπάθησε να διαρρήξει το ΑΤΜ παριστάνοντας τον… συντηρητή

Νοσοκομείο Παίδων: Προσπάθησε να διαρρήξει το ΑΤΜ παριστάνοντας τον… συντηρητή
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Ένα νέο περιστατικό απόπειρας κλοπής σε δημόσιο νοσοκομείο, αυτή τη φορά στο Παίδων Πεντέλης, καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννίκος.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα 7 μ.μ. στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης έγινε απόπειρα κλοπής του αυτόματου μηχανήματος αναλήψεων Τραπέζης που βρίσκεται εντός του κτιρίου του νοσοκομείου δίπλα από τα γραφεία της διοίκησης.

Ηλεκτρολόγος του νοσοκομείου είδε ένα άτομο με τροχό να κόβει το μηχάνημα. Σε ερώτηση τι κάνει εκεί, του είπε ότι είναι συντηρητής ΑΤΜ της τράπεζας.

Ο ηλεκτρολόγος του ανταπάντησε ότι η συντήρηση δεν γίνεται με τροχό κόβοντας το μηχάνημα. Σύμφωνα με την καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ ο επίδοξος διαρρήκτης έφυγε τρέχοντας, ενώ ειδοποιήθηκε η αστυνομία και οι υπεύθυνοι της τράπεζας.

«Δεν γνωρίζουμε εάν κατάφερε να πάρει χρήματα. Το νοσοκομείο αν και απομονωμένο φυλάσσεται από ένα φύλακα στη βάρδια που είναι στη πύλη του νοσοκομείου. Τις ώρες που λειτουργεί το εμβολιαστικό υπάρχει εκεί και δεύτερος αλλά είναι από την άλλη μεριά του νοσοκομείου. Άλλο ένα περιστατικό που αποδεικνύει ότι τα νοσοκομεία είναι ξέφραγο αμπέλι», αναφέρει ο κ. Γιαννάκος.

Μπαράζ κλοπών σε νοσοκομεία

Ο κ. Γιαννάκος κάνει επίσης λόγο για ελλιπή μέτρα ασφαλείας στα νοσοκομεία, με αφορμή τις κλοπές πορτοφολιών ασθενών και συνοδών από επιτήδειους στο ΛΑΙΚΟ. «Να θυμίσουμε ότι έγιναν μέχρι ένοπλες ληστείες σε συναδέλφους και επισκέπτες στα ΑΤΜ, ανατινάξεις ΑΤΜ, κλοπές σε θαλάμους ασθενών, κλοπές προσωπικών αντικειμένων από τα αποδυτήρια του προσωπικού, κλοπές αυτοκινήτων από τα πάρκινγκ κλπ» καταγγέλλει ο πρόεδρος των εργαζομένων.

«Ειδικά τώρα που ξεπερνιέται ο φόβος των νοσοκομείων θα αυξηθούν οι κλοπές. Μέχρι και ιατρικά μηχανήματα εκλάπησαν στο παρελθόν από νοσοκομεία και μέτρα δεν ελήφθησαν. Η φύλαξη είναι πλημμελέστατη. Οι φύλακες είναι ελάχιστοι λόγω έλλειψης κονδυλίων, επιφορτισμένοι και με τους αυστηρούς ελέγχους λόγω πανδημίας», τονίζει και συνεχίζει: «Οι προϋπολογισμοί εφέτος των νοσοκομείων είναι μειωμένοι 20% σε σχέση με πέρυσι και χρωστάνε σε ληξιπρόθεσμες οφειλές πάνω από 1 δις ευρώ. Πώς να προσλάβουν φύλακες; Οι συμβάσεις των φυλάκων λήγουν τέλος του χρόνου, απολύονται και ετοιμάζονται να επιστρέψουν οι εργολάβοι με τον εργασιακό μεσαίωνα. Με τι κουράγιο να δουλέψουν;», υπογραμμίζει ο κ. Γιαννάκος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ