ΕΛΛΑΔΑ

Εμβολιασμός: Ανοίγουν την Τετάρτη τα ραντεβού για νέους 18-24 ετών με όλα τα σκευάσματα

Εμβολιασμός: Ανοίγουν την Τετάρτη τα ραντεβού για νέους 18-24 ετών με όλα τα σκευάσματα
INTIME

Από την Τετάρτη 16 Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια και για την ηλικιακή ομάδα 18-24 ετών, όπως είχε ανακοινώσει την περασμένη Δευτέρα ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Υπενθυμίζεται ότι έως την Τετάρτη η πλατφόρμα των ραντεβού για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα προβλέπει εμβολιασμό μόνο με AstraZeneca. Από τις 16 Ιουνίου όμως, θα υπάρξουν νέα ραντεβού για εμβολιασμό και με τα σκευάσματα της Pfizer και της Moderna.

Την περασμένη Πέμπτη άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό των νέων ηλικίας 25-30 ετών με όλα τα σκευάσματα και ήδη έχουν κλείσει ραντεβού 93.000 πολίτες της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας.

Με το άνοιγμα των ραντεβού για όλα τα εμβόλια για την ηλικιακή ομάδα 18-24 ετών ολοκληρώνεται ο προγραμματισμός προτεραιοποίησης εμβολιασμού των ενήλικων πολιτών, όπως ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Ο γγ Πρωτοβάθμιας Υγείας Φροντίδας επισήμανε ότι βάσει των δεδομένων που υπάρχουν για το ποσοστό εμβολιασμού των πολιτών, η δημιουργία τείχους ανοσίας θα επιτευχθεί εντός του καλοκαιριού.

Αναφορικά με τις παραδόσεις των εμβολίων το επόμενο διάστημα, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι τον Ιούνιο αναμένουμε 2.212.000 δόσεις από την Pfizer, τον Ιούλιο περιμένουμε 1.455.000 δόσεις από την ίδια εταιρεία και συνολικά μέχρι τα τέλη Αυγούστου, αναμένουμε 4.880.070 δόσεις από την Pfizer.

Όσον αφορά τις παραδόσεις της Johnson & Johnson, αναμένουμε 152.000 δόσεις και ο αριθμός αυτός ενδέχεται να αυξηθεί.

Επόμενος στόχος είναι ο εμβολιασμός εκείνων που δεν μπορούν να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα.

Στο τέλος του μήνα θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός κατ' οίκον, όπως ανακοίνωσε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι για τους πολίτες που είναι κατάκοιτοι θα χρησιμοποιηθεί το εμβόλιο της Johnson & Johnson. Οι εμβολιασμοί κατ' οίκον θα διενεργούνται από ιδιώτες γιατρούς, οι οποίοι θα αμείβονται από το κράτος, ανακοίνωσε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ