ΕΛΛΑΔΑ

Συνήγορος πιλότου: Μετά την ομολογία λυτρώθηκε, μου είπε ότι αξίζει να τιμωρηθεί

Συνήγορος πιλότου: Μετά την ομολογία λυτρώθηκε, μου είπε ότι αξίζει να τιμωρηθεί
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

«Χθες δεν ήταν σε πολύ καλή κατάσταση»: αυτό δήλωσε ο συνήγορος του 32χρονου πιλότου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ο οποίος μετά από μέρες θεάτρου ομολόγησε τελικά τη δολοφονία της συζύγου του, Καρολάιν, στα Γλυκά Νερά.

Ο πιλότος οδηγήθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής στην Ευελπίδων και ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την Τρίτη.

«Η μοναδική έκκληση που έχω να κάνω είναι να εκλείψουν τα φαινόμενα ανθρωποφαγίας, να υπάρξει ψυχραιμία και να μας απασχολήσει ότι μας απασχολεί πάντα σε ένα έγκλημα: να βρεθεί ο ένοχος – που εδώ έχει βρεθεί- και να έρθει η τιμωρία» δήλωσε στον ΑΝΤ1 ένας εκ των συνηγόρων του 33χρονου, Βασίλης Σπύρου.

Όπως είπε, πήγε τόσο πρωί στη ΓΑΔΑ για να αποφύγει τις κάμερες και να πάει στον πελάτη του ορισμένα στοιχεία για να μελετήσει.

Εξερχόμενος από τη ΓΑΔΑ ο κ. Σπύρου είπε:

«Θεωρώ ότι είναι στην ίδια κατάσταση με τη χθεσινή. Του πήγα έγγραφα από τη δικογραφία για να τα μελετήσει και αργότερα θα μιλήσουμε επ’ αυτών. Μόλις είχε ξυπνήσει, δεν μπορώ να κρίνω περισσότερα για την κατάστασή του, ούτε και θα ήθελα».


«Έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στο θέμα του χρόνου που παρήλθε από την διάπραξη του εγκλήματος και στην συμπεριφορά του. Θέλω να θυμίσω ότι στο παρελθόν πάρα πολλά εγκλήματα, ειδεχθή, έχουν αποκαλυφθεί μετά από χρόνια, πολλά από τους ίδιους τους δράστες και έχουν τιμωρηθεί», είπε ο κ. Σπύρου, επαναλαμβάντας την έκκλησή του να μην υπάρχουν φαινόμενα ανθρωποφαγίας.

Μάλιστα, απαντώντας στα σχόλια των παρουσιαστών που τόνιζαν πως πρόκειται για ένα έγκλημα που έχει ταράξει όλη την κοινωνία, ο συνήγορος απάντησε: «Και εγώ έχω ταραχθεί».

«Έχω την αίσθηση πως μετά την ομολογία ο άνθρωπος λυτρώθηκε. Μου είπε ότι αξίζει να τιμωρηθεί. Για το παιδί ενδιαφέρεται, παρά το παράλογο της κατάστασης» είπε επίσης ο κ. Σπύρου.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ