ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός – Αρκουμανέας: Χωρίς μάσκες στους εξωτερικούς χώρους τις επόμενες εβδομάδες

Κορωνοϊός – Αρκουμανέας: Χωρίς μάσκες στους εξωτερικούς χώρους τις επόμενες εβδομάδες
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Την άρση υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα υπάρξουν προνόμια για τους εμβολιασμένους πολίτες.

«Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους» δήλωσε χαρακτηριστικά σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Αναφερόμενος στην ινδική παραλλαγή του κορωνοϊού, στη μετάλλαξη Δέλτα, ο κ. Αρκουμανέας διευκρίνισε ότι αυτή τη στιγμή η συζήτηση παγκοσμίως γίνεται για αυτή την μετάλλαξη, η οποία είναι η πιο μεταδοτική, υπογραμμίζοντας πάντως πώς με μια δόση του εμβολίου η κάλυψη είναι έως και 35% ενώ με δυο δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, η κάλυψη ανέρχεται στο 90%.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ τόνισε ότι όσοι έρχονται από τη Βρετανία εξετάζονται όλοι, λόγω του ότι η μετάλλαξη Δέλτα επικρατεί αυτήν την στιγμή στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, τις τελευταίες εβδομάδες στη χώρα μας παρατηρείται βελτίωση σε όλους τους δείκτες της πανδημίας.

Αναφερόμενος δε στους πρώτους μήνες της πανδημίας σημείωσε ότι ήταν πάρα πολύ δύσκολοι. «Είχαμε δεχθεί 40 χιλιάδες κλήσεις την ημέρα, στο πικ της πανδημίας, έπαιρναν τηλέφωνο να ρωτήσουν πώς να βάλουν θερμόμετρο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ