ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Η αιτία θανάτου της 14χρονης από την Επανομή

Θεσσαλονίκη: Η αιτία θανάτου της 14χρονης από την Επανομή
Φωτογραφία αρχείου INTIME

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής ευρήματα της ιατροδικαστικής έρευνας, ο θάνατος της 14χρονης από την Επανομή Θεσσαλονίκης προήλθε από πολυοργανική ανεπάρκεια, την οποία προκάλεσε σηπτικό σοκ.

Η 14χρονη είχε υποβληθεί την περασμένη εβδομάδα σε χειρουργική επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου επειδή ήταν παχύσαρκη άλλα μετά το χειρουργείο εκδηλώθηκαν επιπλοκές που της στοίχισαν τη ζωή.

Ο πατέρας της, που είναι ιερέας, καταγγέλλει ιατρικό λάθος και ήδη υπέβαλε μήνυση για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά του ιδιώτη γιατρού που τη χειρούργησε σε ιδιωτική κλινική. Κατόπιν της μήνυσης διενεργήθηκε, σήμερα το πρωί, νεκροψία- νεκροτομή, στην οποία παραστάθηκε από πλευράς μηνυτή τεχνικός σύμβουλος.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ιερέας, η νεαρή μαθήτρια ήθελε να αδυνατίσει διότι δεχόταν μπούλινγκ στο σχολικό της περιβάλλον για τα κιλά της.

Η εξόδιος ακολουθία της 14χρονης θα ψαλεί σήμερα, στις 4μμ, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Επανομής.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η 14χρονη ανέφερε στην οικογένειά της, πως δεν άντεχε το μπούλινγκ που της έκαναν τα άλλα παιδιά για τα κιλά της και ήθελε να αλλάξει αυτό. Σύμφωνα με το ThessToday.gr, ο πατέρας της έψαξε και βρήκε έναν ειδικό γιατρό και προχώρησαν σε επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου στο στομάχι του κοριτσιού και αφού πέρασαν δύο μέρες με αφόρητους πόνους, το κορίτσι κατέληξε. Ο πατέρας της είναι πεπεισμένος πως, όπως καταγγέλλει, έγινε από τον γιατρό κάποιο σοβαρό λάθος στην επέμβαση.

«Η Γωγούλα μου ανυπομονούσε να κάνει το χειρουργείο ώστε να αδυνατίσει, και να σταματήσουν να την κοροϊδεύουν τα υπόλοιπα παιδιά στο σχολείο, να σταματήσει η καθημερινότητα του bullying», δήλωσε ο ίδιος στο ThessToday.gr και συνέχισε λέγοντας:

«Ο γιατρός μας διαβεβαίωσε πως μπορεί να γίνει το χειρουργείο χωρίς κανένα πρόβλημα. Δεν μας ενημέρωσε ποτέ ότι μπορεί να υπάρξει τέτοια επιπλοκή, δηλαδή πως ο δακτύλιος μπορεί να κάνει διάτρηση στομάχου. Μάλιστα μας τόνιζε πως σε 12-15 ημέρες μπορεί να ξεκινήσει κανονικά την γυμναστική. Μας συμβούλεψε, μία εβδομάδα να πίνει μόνο υγρά, και τις πρώτες ημέρες που θα πονάει να της δίνουμε μόνο παυσίπονα.

Ο ίδιος, μας είχε ενημερώσει πως η χειρουργική επέμβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία, και πως όλα πήγαν καλά. Εμείς, εμπιστευτήκαμε τον γιατρό, ποιος μπορεί να ξέρει καλύτερα από αυτόν; Η ψυχούλα μου… το παιδάκι μου περίμενε την ημέρα αυτή μες την χαρά, και κατέληξε σε τραγωδία. Μου έλεγε «άντε μπαμπά μου να κάνουμε την επέμβαση, να δω πως είναι, να αδυνατίσω».

«Ταυτόχρονα ήθελε να ασχοληθεί με την ιατρική ώστε να βοηθήσει και εκείνη από την πλευρά της όσο μπορεί και να συμβάλλει στην κοινωνία μας. Η ψυχούλα μου… ήταν τόσο ευαίσθητη που την ίδια στιγμή που τα παιδιά στο σχολείο της έκαναν bullying για τα παραπάνω κιλά της, εκείνη μου ζητούσε λίγα παραπάνω χρήματα, ώστε να δώσει σε αυτούς που δεν έχουν να φάνε», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ