ΕΛΛΑΔΑ

Self test: Συνεχίζεται η διάθεσή τους από τα φαρμακεία - Τι αποφάσισε ο ΠΦΣ

Self test: Συνεχίζεται η διάθεσή τους από τα φαρμακεία - Τι αποφάσισε ο ΠΦΣ
ΙΝΤΙΜΕ / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Tη συνέχιση της δωρεάν διάθεσης των self test από τα φαρμακεία για τους επόμενους δύο μήνες (Ιούλιο και Αύγουστο) αποφάσισε το Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) με ψήφους 11 υπέρ, 3 κατά και 1 λευκό.

«Το αίσθημα ευθύνης για την προσπάθεια ελέγχου της πανδημίας και η κοινωνική μας ευαισθησία για την προστασία των πολιτών δεν μας επιτρέπουν άλλες σκέψεις.

Ως Φαρμακοποιοί στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες και στηρίζουμε την προστασία τους από τον κορωνοϊό», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ Απόστολος Βαλτάς.

Στις 16 Ιουνίου, εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) συναντήθκαν με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την συνέχιση της διάθεσης των self test από τα φαρμακεία.

Η κυβέρνηση είχε ζητήσει τότε, δίμηνη παράταση της διάθεσης των self test από τα φαρμακεία κατά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ή την διάθεση εφάπαξ 8 self tests σε κάθε δικαιούχο. Ως προς προς το δεύτερο σκέλος της πρότασης, η κυβέρνηση ζήτησε συγκεκριμένα από τους φαρμακοποιούς να διαθέσουν εφάπαξ 4 + 4 τεστ σε κάθε δικαιούχο, δηλαδή στο σύνολό τους 8 τεστ (τέσσερα για τον Ιούλιο και τέσσερα για τον Αύγουστο) σε κάθε δικαιούχο.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ Απόστολος Βαλτάς δεσμεύτηκε τότε, να θέσει άμεσα στο Διοικητικό Συμβούλιο, την πρόταση της κυβέρνησης, όπως και έγινε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ