ΕΛΛΑΔΑ

Εμβόλια - Θεμιστοκλέους: Πλήρως εμβολιασμένοι τρία εκατ. Έλληνες - Με γοργούς ρυθμούς τα ραντεβού

Εμβόλια - Θεμιστοκλέους: Πλήρως εμβολιασμένοι τρία εκατ. Έλληνες - Με γοργούς ρυθμούς τα ραντεβού
ΙΝΤΙΜΕ / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Στοιχεία για την εμβολιαστική κάλυψη κατά της covid-19 στην Ελλάδα, έδωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση της Τρίτης 22 Ιουνίου για τον κορωνοϊό.

Όπως είπε, συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 7,5 εμβολιασμοί. Περισσότεροι από 4.550.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 43%, και 3 εκατ. έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις, ποσοστό 31%.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις παραδόσεις λέγοντας ότι αυτές, εξελίσσονται κανονικά, αλλά και στα ραντεβού που έχουν ανοίξει για όλα τα εμβόλια με αποτέλεσμα κάποιος να κλείνει ραντεβού σήμερα και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να εμβολιάζεται. Κάλεσε δε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν, καθώς οι διαδικασίες πλέον είναι αρκετά γρήγορες.

Ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε επίσης στα ποσοστά εμβολιασμού των υγειονομικών. Το ιατρικό προσωπικό του ΕΣΥ έχει εμβολιαστεί σε ποσοστό 86% και το νοσηλευτικό προσωπικό σε ποσοστό 69%.

Το λοιπό προσωπικό σε ποσοστό 66%. Στον ιδιωτικό τομέα οι μισθωτοί γιατροί έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 91%, οι νοσηλευτές σε ποσοστό 73% και το λοιπό προσωπικό σε ποσοστό 70%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ