ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με βιτριόλι: Απειλές, απάτες και ναρκωτικά - Το προφίλ του 37χρονου ιερέα

Επίθεση με βιτριόλι: Απειλές, απάτες και ναρκωτικά - Το προφίλ του 37χρονου ιερέα
Στιγμιότυπο από τη Μονή Πετράκη μια ημέρα μετά την επίθεση INTIME

Για το προφίλ του 37χρονου ιερέα που επιτέθηκε με βιτριόλι στους Μητροπολίτες στην Μονή Πετράκη καθώς και την συμπεριφορά που είχε στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας Βέροιας αναφέρθηκε ο πρόεδρος της κοινότητας, Σπύρος Κωτσιαντής

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε πως ο 37χρονος πήγε στην ενορία του χωριού όταν συνταξιοδοτήθηκε ο προηγούμενος. «Κάθισε ενάμιση χρόνο αλλά άρχισε να αποκαλύπτεται ότι έχει κάποια προβλήματα πχ δανειζόταν χρήματα από ηλικιωμένους του χωριού και δεν τα επέστρεφε, οι παρέες του φαίνονταν άνθρωποι του υποκόσμου, έβριζε τον ψάλτη την ώρα της λειτουργίας ενώ εκκρεμούν και μηνύσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τόνισε πως ο δράστης συνεχίζει να απειλεί τον εφημέριο του χωριού λέγοντας ότι έχει ανθρώπους έξω που θα τον βρουν και θα τον σκοτώσουν γιατί νομίζει ότι είναι η αιτία που έφυγε από το μέρος.

Πρόσθεσε πως στο Καλοχώρι Ημαθίας είχε γίνει η υπόθεση με τα ναρκωτικά στην οποία φέρεται να εμπλέκεται όμως ήδη τον παρακολουθούσε η ασφάλεια Βέροιας, ενώ ανέφερε πως όταν έφυγε από το σπίτι που του είχε παραχωρήσει βρήκαν μέσα σε αυτό σύριγγες και ναρκωτικά.

Ερωτηθείς τον λόγο που παρέμενε στην εκκλησία μετά από αυτές τις συμπεριφορές απάντησε πως έγιναν ενέργειες, πως ενήργησε η Μητρόπολη Βέροιας αμέσως αλλά οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η συνεδρίαση του συνοδικού δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη είχε ως αντικείμενο την επικύρωση της καθαίρεση του 37χρονου ιερέα, που κατηγορείται για υπόθεση ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, ο ιερέας από την Ημαθία είχε εντοπιστεί το 2018 με 1,8 γραμμάρια κοκαΐνη και είχε συλληφθεί. Στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης βρέθηκε ενώπιον του δευτεροβάθμιου συνοδικού δικαστηρίου με το ερώτημα της οριστικής καθαίρεσης.

Μετά την ανακοίνωση της επικύρωσης της καθαίρεσής του, ο ιερέας έβγαλε δύο μπουκαλάκια από αναψυκτικό, τα οποία είχε γεμίσει καυστικό υγρό και το εκτόξευσε κατά των μελών του συνοδικού δικαστηρίου.

Ο δράστης πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το ένα από τα δύο μπουκαλάκια, πριν προλάβει να τον ακινητοποιήσει ο αστυνομικός, ο οποίος επίσης δέχθηκε μικροποσότητα από το καυστικό υγρό. Στη διάρκεια της επίθεσης, τραυματίστηκαν επίσης ο γραμματέας του συνοδικού δικαστηρίου και ελαφρότερα δύο δικηγόροι.

Στην Μονή Πετράκη έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που μετέφεραν τους τραυματίες στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Οι επτά μητροπολίτες, που φέρουν τραύματα από το καυστικό υγρό στο πρόσωπο και τα χέρια, είναι οι Μητροπολίτες Κηφισιάς, Γλυφάδας, Δρυϊνουπόλεως, Άρτης, Κασσανδρείας, Ζακύνθου και Γουμενίσσης.

Αργά το βράδυ, διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» οι Μητροπολίτες Κηφισιάς, Γουμένισσας, Κονίτσης και Κασσανδρείας για οφθαλμολογική παρακολούθηση.

Στην Πλαστική Χειρουργική του ΚΑΤ διακομίστηκαν οι Μητροπολίτες Γλυφάδας και Ζακύνθου και ο γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων.

Ο Μητροπολίτης Άρτας που μετέβη με ίδιον μέσο στο ΚΑΤ έλαβε εξιτήριο.

Ο αστυνομικός που συνέλαβε τον ιερέα μεταφέρθηκε για εξετάσεις στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, ωστόσο κι εκείνος σύντομα έλαβε εξιτήριο.

Ο 37χρονος ιερέας συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών. Τα μπουκαλάκια με το καυστικό υγρό έχουν συλλεχθεί και μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ