ΕΛΛΑΔΑ

Ιερέας για τον 37χρονο: Έφυγε και γλίτωσε ο κόσμος, προκαλούσε προβλήματα

Ιερέας για τον 37χρονο: Έφυγε και γλίτωσε ο κόσμος, προκαλούσε προβλήματα
INTIME

«Ήταν προβληματικός. Έφυγε από εδώ και γλίτωσε ο κόσμος». Με αυτά τα λόγια αναφέρθηκε ο ιερέας Νεκτάριος της Αγίας Βαρβάρας Βέροιας στον 37χρονο που επιτέθηκε με καυστικό υγρό σε μητροπολίτες στην Μονή Πετράκη και ο οποίος ήταν ιερέας της περιοχής για περίπου 2 χρόνια.

Όπως σημείωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ: «Είχε κάνει μεγάλη πνευματική και ηθική ζημία στην εκκλησία εδώ και στην Μητρόπολη. Έπαιρνε χρήματα από τον κόσμο με εκβιαστικούς τρόπους και όποιος δεν του έδινε ήταν εχθρός μετά για εκείνον, συνέχεια απειλούσε τον κόσμο, χρέωσε την εκκλησία 27.000 ευρώ. Ευτυχώς ήρθε ο πατήρ Ευλόγιος που ξεχρέωσε την εκκλησία, ένωσε πάλι τον κόσμο εδώ γιατί το είχε διχάσει».

Πρόσθεσε πως η Μητρόπολη του έδειξε κατανόηση και αγάπη, πως τον πήγε άλλου αλλά δημιούργησε και εκεί προβλήματα.

Όπως εξήγησε ο πατέρας Νεκτάριος, ο 37χρονός εκβίαζε τον ιερέα που τον αντικατέστησε κατηγορώντας τον ότι αυτός φταίει που έχει γίνει αυτή η κατάσταση και απειλώντας τον μέσω τηλεφώνου μέχρι και με θάνατο.

«Όταν ακούσαμε για το περιστατικό στην Αθήνα κατευθείαν καταλάβαμε ότι πρόκειται για τον συγκεκριμένο παππά» σημείωσε μεταξύ άλλων και ανέφερε πως για αυτή την παραβατική συμπεριφορά του είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες από την Μητρόπολη και τον παρέπεμψαν στην Σύνοδο.

«Τιμωρήθηκε στο πρώτο δικαστήριο και καθαιρέθηκε από κληρικός. Έκανε το δευτεροβάθμιο και τώρα ήταν η εκδίκαση του δευτέρου δικαστηρίου για να επικυρώσει την απόφαση» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σημείωσε πως γνώριζαν ότι είχε συλληφθεί για ναρκωτικά λίγο έξω από την Θεσσαλονίκη και πως στο σπίτι του βρέθηκαν ουσίες.

Μαρτυρίες μάλιστα λένε πως μια κυρία μάλιστα τον φιλοξενούσε στο σπίτι της και κάποια στιγμή άρχισε να της φωνάζει, την έβρισε, χτύπησε την πόρτα της και προσπάθησε να την χτυπήσει με ένα καδρόνι ενώ αναφέρεται ότι είχε τσακωθεί και είχε δημιουργήσει επεισόδια και παλαιότερες χρονιές όπως το 2015.

«Αν δεν τον κλείσουν στο ψυχιατρείο να τον θεραπεύσουν πάλι τα ίδια θα κάνει», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πατέρας Νεκτάριος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ