ΕΛΛΑΔΑ

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Άλλο πράγμα η συγχώρεσις, άλλο πράγμα η Δικαιοσύνη»

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Άλλο πράγμα η συγχώρεσις, άλλο πράγμα η Δικαιοσύνη»
INTIME/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

«Πρέπει να γίνει ένα μάθημα για όλους μας ότι κάθε εμπειρία -και κακή εμπειρία- είναι μια αφορμή για να γίνουμε καλύτεροι. Να προβληματιστούμε πού φταίμε, πόσο φταίμε και να προσπαθήσουμε να διορθώσουμε αυτά που φταίμε», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μετά την άτυπη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, στον απόηχο της χθεσινής επίθεσης με καυστικό υγρό σε επτά μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Και πρόσθεσε: «Άλλο πράγμα η συγχώρεσις, άλλο πράγμα η Δικαιοσύνη».

Xθες ο κ. Ιερώνυμος κατά την επίσκεψή του στο Λαϊκό νοσοκομείο , όπου μεταφέρθηκαν οι τραυματίες, έκανε λόγο για «τραγικό γεγονός».

Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον υπουργό Υγείας και τους συνεργάτες που έσπευσαν. Φαίνεται ότι αποφύγαμε τα χειρότερα. Πιστεύω με τη φροντίδα των ιατρών μας, θα το ξεπεράσουμε».

Ερωτηθείς για τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε η επίθεση, ο κ. Ιερώνυμος ανέφερε: «Ο δράστης δικαζόταν για πράξεις που δεν ταίριαζαν στο αξίωμά του και στην εκδικητικότητά του φαίνεται ότι είχε προμηθευτεί βιτριόλι και το έριξε προς τα μέλη του συνοδικού δικαστηρίου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ