ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με βιτριόλι: Συγκλονιστικές μαρτυρίες από την ώρα της επίθεσης

Επίθεση με βιτριόλι: Συγκλονιστικές μαρτυρίες από την ώρα της επίθεσης
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

Τη σοκαριστική στιγμή της επίθεσης με βιτριόλι περιέγραψε ο γραμματέας του Συνοδικού Δικαστηρίου, Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός, ο οποίος νοσηλεύεται ακόμα στο νοσοκομείο ΚΑΤ.

Ο Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός ήταν το πρόσωπο που ανακοίνωσε την απόφαση του συνοδικού δικαστηρίου στον 37χρονο ιερομόναχο και ήταν από τους πρώτους που δέχθηκε την επίθεση.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ανέφερε: «Όταν του ανακοινώθηκε η απόφαση (…) εκείνος εξεμάνη, όχι αμέσως, ήταν ήρεμος, νομίζω εσκεμμένα ήταν ήρεμος και ρώτησε με ήρεμο τρόπο το δικαστήριο εάν η απόφασή τους είχε προκαταληφθεί από τον Σεβασμιώτατο Βεροίας. Αν υπήρξε επικοινωνία με τον Βεροίας και εάν εκείνος επηρέασε την απόφαση του δικαστηρίου. Οι δικαστές φυσικά αρνήθηκαν κάτι τέτοιο. Ήταν απόφαση αμερόληπτη.

»Εκείνη τη στιγμή έσκυψε με απόλυτα ήρεμο τρόπο, έβγαλε από μία τσάντα ένα δοχείο μεγάλο, δίλιτρο περίπου, με καυστικό υγρό. Εγώ ήμουν δίπλα του. Ήταν ακριβώς πίσω μου, πολύ κοντά μου, περίπου ένα μέτρο και λιγότερο ίσως. Όταν το έριξε, το έχυσε πάνω μας, στην πλάτη μου. Κάηκαν τα ράσα μου. Περισσότερο με έκαψε στον τράχηλο, στο λαιμό και στο χέρι το αριστερό» δήλωσε ο Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός.

Μητροπολίτης Αρτης Καλλίνικος: Μας ράντισε με 2 λίτρα καυστικό υγρό

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία που κατέθεσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ για τα όσα βίωσε κατά την επίθεση στη Μονή Πετράκη, ο Μητροπολίτης Άρτης, Καλλίνικος.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «ο δράστης μας ράντισε με δύο λίτρα καυστικό υγρό», ενώ από την επίθεση ο ίδιος κινδύνευσε να χάσει το αριστερό του μάτι.

Δικηγόρος: Το υγρό με χτύπησε ένα χιλιοστό από το μάτι

O Σωκράτης Προβατάς, ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισής του ιερέα, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Αρχικά ο κ. Προβατάς είπε ότι τον τελευταίο χρόνο ο 37χρονος ιερέας απέναντί τους ήταν ένας υποδειγματικός πελάτης τον τελευταίο χρόνο που είχαν επικοινωνία για την υπόθεση για την οποία εξεταζόταν η καθαίρεση του στο Συνοδικό Δικαστήριο.

Στην συνέχεια ο κ. Προβατάς περιέγραψε καρέ καρέ την επίθεση όπου τραυματίστηκε και ο ίδιος, ευτυχώς ελαφρά.

«Την ώρα που σηκώθηκα να μιλήσω στο Συνοδικό Δικαστήριο με πρόλαβε και ρώτησε αν είναι επηρεασμένοι από τον μητροπολίτη Βέροιας. Όταν του είπαν ότι δεν είχαν καμία επαφή με τον μητροπολίτη έβγαλε δυο μπουκάλια δυο λίτρων και άρχισε να εκσφενδονίζει το καυστικό υγρό», είπε και πρόσθεσε:

«Στην αρχή νομίζαμε ότι είναι αγίασμα. Ο πρώτος που δέχτηκε το καυστικό υγρό ήμουν εγώ. Τα ρούχα καταστράφηκαν ολοσχερώς. Το υγρό με χτύπησε ένα χιλιοστό από το μάτι. Τότε έφυγα από την αίθουσα γιατί φοβήθηκα μήπως έχει και περίστροφο ο ιερέας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ