ΕΛΛΑΔΑ

Μετάλλαξη Δέλτα: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθούν τοπικά lockdown

Μετάλλαξη Δέλτα: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθούν τοπικά lockdown
(AP Photo/Thanassis Stavrakis)

Ανοιχτό άφησε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας το ενδεχόμενο να επιβληθούν τοπικά lockdown σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη λόγω της μετάλλαξης Δέλτα και της διάδοσής της.

«Το είχαμε πει τον Μάιο ότι υπάρχει κίνδυνος για επιβολή τοπικών lockdown αν υπάρχουν επιδημιολογικές “εκρήξεις”. Ισχύει και τώρα σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη» δήλωσε ο Παναγιώτης Αρκουμανέας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Και συμπλήρωσε:

«Όποια περιοχή βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση έχει αυξημένο ρίσκο και για αυτό ζητήσαμε μια επιπλέον προσπάθεια επικοινωνίας για να αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασμένων».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ δήλωσε πως η παγκόσμια κοινότητα βρίσκεται σε εγρήγορση ενώ υπάρχει και ανησυχία γιατί η μετάλλαξη Δέλτα –γνωστή και ως ινδική- είναι 50-60% πιο μεταδοτική από τη βρετανική.

«Αυτή τη στιγμή τα μοντέλα δείχνουν ότι μέσα στον Αύγουστο η μετάλλαξη Δέλτα θα είναι κυρίαρχη στην Ευρώπη και πιθανότατα στη χώρα μας» δήλωσε επίσης ο ίδιος.

Λύση στο πρόβλημα αυτό αποτελεί, όπως είπε ο ίδιος, το γεγονός ότι τα εμβόλια.

Τόνισε δε, πως είναι ασφαλή, καθώς έχουν γίνει εκατομμύρια δόσεις σε όλο τον κόσμο, με απειροελάχιστα προβλήματα.

«Μη εμβολιασμένοι ή περιοχές με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα» επανέλαβε ο κ. Αρκουμανέας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ