ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί κατ' οίκον με ιδιώτες γιατρούς

Κορωνοϊός: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί κατ' οίκον με ιδιώτες γιατρούς
ΙΝΤΙΜΕ / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Στην εμβολιαστική κάλυψη του συνόλου του πληθυσμού, αλλά και στον εμβολιασμό κατ οίκον για τους ανήμπορους συμπολίτες μας, αναφέρθηκε κατά την σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως είπε, το πρόγραμμα για τον εμβολιασμό στο σπίτι ξεκινάει άμεσα με τη συμμετοχή ιδιωτών ιατρών οι οποίοι θα πληρώνονται από την Πολιτεία.

Σε λίγες ημέρες, όπως είπε θα υπάρξει κάλεσμα στους ιδιώτες γιατρούς ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα. Θα γίνει ανάρτηση των ονομάτων τους ώστε οι πολίτες να μπορούν να τους καλούν για τον εμβολιασμό τους. Ο εμβολιασμός θα γίνει με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, ενώ θα υπάρχει συγκεκριμένη αμοιβή για τον γιατρό από την Πολιτεία.

Για πολίτες που είναι δικαιούχοι του συγκεκριμένου προγράμματος και επιθυμούν να εμβολιαστούν στο ιατρείο, η αμοιβή πάλι του γιατρού καλύπτεται από το Δημόσιο.

Ο κ. Θεμιστοκλέους σε δηλώσεις του νωρίτερα αυτόν τον μήνα, είχε υπογραμμίσει ότι το πρόγραμμα αφορά κατάκοιτους πολίτες που αδυνατούν να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα.

Στον εμβολιασμό κατ΄οίκον, και στους ιδιώτες γιατρούς που θα αναλάβουν την διενέργειά τους, είχε αναφερθεί και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας από τον περασμένο Μάιο, τονίζοντας πως:

«Με βάση το πλάνο το οποίο φτιάχνουμε και θα αφορούν και ιδιώτες ιατρούς, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν συγκεκριμένο εμβόλιο και να μπορούν να φτάσουν στους συνανθρώπους μας, τους συμπολίτες μας που είναι κατάκοιτοι και να τους εμβολιάζουν. Δεν θα αργήσει να γίνει. Δεν είναι εύκολο, και γενικώς δεν μου αρέσει να προτρέχω και να ανακοινώνω πριν να είμαι έτοιμος να εφαρμόσω. Γι' αυτό δεν έχετε δει κάτι μέσα στο πρόγραμμα εμβολιασμού που να μην έχει πετύχει, τουναντίον».

«Έσπασε» το φράγμα των 8 εκατ. εμβολιασμών

Όσον αφορά στην επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία», ο κ. Θεμιστοκλέους κατά την σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, σημείωσε ότι προχωρά ικανοποιητικά και ανακοίνωσε ότι έσπασε το φράγμα των 8 εκατομμυρίων εμβολιασμών.

Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 8.175.000 εμβολιασμοί, ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Ειδικότερα, όπως γνωστοποίησε με μία δόση έχουν εμβολιαστεί 4.750.000 πολίτες, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 45%, και 3.650.000 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους ποσοστό που αντιστοιχεί στο 35%. Σήμερα αναμένεται να ξεπεραστούν οι 100.000 εμβολιασμοί, προσέθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ