ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Πάρο: Σε ύφεση μετά τις αναζωπυρώσεις

Φωτιά στην Πάρο: Σε ύφεση μετά τις αναζωπυρώσεις
Screen grab

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε από χθες στην περιοχή Κώστος της Πάρου, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την πυροσβεστική.

Λόγω των σημερινών αναζωπυρώσεων, χρειάστηκε να κληθούν ξανά ενισχύσεις από την Αθήνα τον Πειραιά, καθώς και από την Πάρο και τη Νάξο, με αποτέλεσμα, νωρίς σήμερα το βράδυ, η μεγάλη πυρκαγιά που μαινόταν από χθες στο νησί να τεθεί τελικά υπό έλεγχο.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με την πυροσβεστική, «οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν διάσπαρτες ενεργές καύσεις εντός της περιμέτρου της πυρκαγιάς».

«Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Πρόδρομος της Πάρου, είναι σε ύφεση και επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 10 οχήματα, 8 Α/Φ (2 CL 415, 4 CL 215, 2 AIR TRACTOR) και 5 Ε/Π (1 Super Puma του Π.Σ., 1 Bell, και 3 Sikorsky), το αερομεταφερόμενο πεζοπόρο τμήμα της 2ης ΕΜΑΚ που μεταφέρθηκε με Α/ΦΟΣ της ΓΓΠΠ απο Θεσσαλονίκη επιχειρεί ήδη, ενώ προσεγγίζουν ακτοπλοϊκώς από Πειραιά 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα», ανακοίνωσε ακόμα η Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με το τοπικό σάιτ parianostypos.grτα πτητικά πυροσβεστικά μέσα αποσύρθηκαν λόγω της νύχτας ωστόσο υπάρχουν ακόμα στην περιοχή της Λαγκάδας μικροεστίες της φωτιάς που δεν έχουν κατασβεστεί.

Νωρίτερα, ξεκίνησαν πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να ενισχύσουν το έργο της κατάσβεσης από την Αθήνα τον Πειραιά και από δύο νησιά καθώς υπήρχαν συνεχείς αναζωπυρώσεις, παρόλο που η φωτιά από το πρωί σήμερα, φαινόταν να βρίσκεται σε ύφεση.

Το μεσημέρι, λόγω αλλαγής της διεύθυνσης του ανέμου, η φωτιά σύμφωνα με το τοπικό σάιτ parianostypos.gr κατευθυνόταν νότια προς τη μονή του Αγ. Γεωργίου στη Λαγκάδα και την περιοχή Τζάνε.

Στην περιοχή επειχειρούσαν 16 πυροσβέστες με 4 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ από αέρος συνδράμουν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, ενώ αναμένονταν και οι ενισχύσεις και συγκεκριμένα:

- από τη Νάξο, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος,

- από τη Σάμο 1 ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος,

- από την Αθήνα 1 ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΑΚ και

- από τον Πειραιά 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα. Επίσης, προς την Πάρο κατευθύνονταν και 2 αεροσκάφη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ