ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερη η ηλικιωμένη που έκλεψε εμβόλιο της Pfizer... για σουβενίρ

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερη η ηλικιωμένη που έκλεψε εμβόλιο της Pfizer... για σουβενίρ
AP Photo

Ελεύθερη, με προφορική εντολή εισαγγελέα, αφέθηκε η ηλικιωμένη που είχε συλληφθεί για την αφαίρεση ενός φιαλιδίου εμβολίου της Pfizer από το Κέντρο Υγείας του Ευόσμου Θεσσαλονίκης.

Μετά τη σύλληψη της από αστυνομικούς και τον σχηματισμό δικογραφίας για κλοπή, επρόκειτο το πρωί να οδηγηθεί με την αυτόφωρη διαδικασία στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης, αλλά επικαλούμενη πρόβλημα υγείας διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Σε αυτές τις συνθήκες, ο εισαγγελέας αποφάσισε να την αφήσει ελεύθερη.

Η δικογραφία αναμένεται να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, όποτε θα αποφασιστεί η ποινική της μεταχείριση. Προανακριτικά, η 81 ετών γυναικά φέρεται να ισχυρίστηκε ότι μετά τον εμβολιασμό πήρε μαζί της το φιαλίδιο για να το κρατήσει ως ενθύμιο.

Η κλοπή έγινε αντιληπτή, όταν σύμφωνα με το thestival.gr, γιατροί και νοσηλευτές διαπίστωσαν ότι ένα φιαλίδιο με έξι δόσεις του εμβολίου της Pfizer δεν βρισκόταν στη θέση του.

Η Διευθύντρια του εμβολιαστικού κέντρου κατήγγειλε άμεσα το περιστατικό στην Αστυνομία. Περιπολικό έσπευσε στο σημείο και ξεκίνησε προανάκριση για να διαπιστωθεί πως εξαφανίστηκε το φιαλίδιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ